Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Kongsi di Social Media)

Hai, korang mencari Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Kongsi di Social Media)? Tengah cuba memujuk kekasih anda yang merajuk or cuba pikat hati kekasih anda? Ini ada beberapa gambar Ayat jiwang untuk kekasih yang korang boleh guna, tapi admin tak jamin berkesan ke tidak hehe.

Gambar-gambar ayat cinta jiwang ini ada yang diambil atau diedit dan diubah semula dari imej carian google dan boleh saja kalau korang ingin share kan di social media seperti Facebook, Twitter, Whatsapps, Wechat dan lain -lain lagi lah.

Bila awak sepi, ingatlah saya.
Bila awak sunyi, carilah saya.
Bila awak rindu, saya kan ada.
Bila awak sedih, saya boleh happykan awak.
Tapi, kalau awak dah bahagia,
Harap awak tidak lupakan saya.

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media)

Aku selalu tertanya-tanya,
Adakah awak juga takut kehilangan aku,
Seperti aku yang takut kehilangan dirimu

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 2

Belajarlah menjaga hati sendiri terlebih dahulu,
Sebelum mengharapkan orang lain menjaga hati anda,
Kerana orang lain tak kan fikir,
apa yang anda faham dan orang lain tak kan faham apa yang anda fikir

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 3

Nak pikat hati orang,
Jadilah diri sendiri,
Tak perlu jadi orang lain,
Sebab, kalau memang suka,
Dia akan terima kita seadanya

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 4

Kita selalu mengharapkan yang terbaik untuk pasangan kita,
tapi adakah anda sudah menjadi yang terbaik untuk dirinya?

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 5

Kalau marah, jangan biarkan perasaan marah lebih daripada rasa sayang,
Sebab takut nanti kita menyesal, apabila rasa marah sudah hilang.

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 6

Maaf, aku tak sempat untuk membenci orang yang bencikan aku,
sebab aku terlalu sibuk sayang, dengan orang yang menyayangi aku.

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 7

Kerana terpaksa, aku terima perpisahan ini,
Sebab aku tahu tiada sedikit pun,
ruang untuk aku dalam hati awak,
Walaupun saya, buat selamanya hanya untuk awak.

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 8

Sebanyak mana awak rindu saya
Lebih banyak saya merindui awak
Tapi sebanyak mana awak melupakan saya
Tak sedikit pun saya melupakan awak

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 9

Memang senang nak cakap
“Move on” lupakan dia,
Tapi kalau kita dah sayang,
perkara paling susah ialah lupakan dia.

Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Sharing di Social Media) 10

Aku memang tak pandai nak tunjuk caring atau apa-apa semua.
Tapi, kalau sekali aku dah caring, bermakna kau sememangnya orang yang penting dalam hati aku

ayat-jiwang-untuk-kekasih-anda-kongsi-di-social-media

Oklah, cukup setakat ini ayat jiwang untuk kekasih yang admin kongsikan untuk entri kali ini. Selebihnya  admin akan kongsikan lagi di Part 2 nanti, okey 🙂

 

20 Replies to “Ayat Jiwang Untuk Kekasih Anda (Kongsi di Social Media)

  1. air kosong diibaratkan cinta..warnai lah cinta anda ikut suka anda..biarlah air itu manis jangan bagi tawar sedikit pon! yang mane paham bagus,yang mane x paham sudah lantak kau lah

    1. MatMu melemakanku saat pertama kali ku lihatmu…..dan jujur ku tak pernah merasa begini …..oh mungkin inikah cinta pandangan yg prtama…..kerna apa yg ku rasa ini tak biasa….Jika bnar ini cinta mulai dari mna…. Dari matamu ku mulai jatuh cinta….ku melihat ada bayangnya….dari mata kau buat ku jatuh…..jatuh terus…. Jatuh ke hati

  2. perkara yang paling takut adalah kehilangan dye .. sebab hati kita dh mula sayang pada dye dengan sepenuh hati kita.. dalam hubungan kita juga perlu kesetiaan .. kejujuran .. keikhlasan menerima sseorang tuh ..

  3. Orang dah tak suka kita buat apa kita nak tunggu dia suka kita…Orang dah bahagia tak akan kembali kat kita balik..
    CINTA TAK BOLEH DIPAKSA…Saya buat ayat ni sebab saya pernah rasa sakit sangat² tapi saya sabar ini lah ujian kepada saya…Sampai sekarang saya masih sayang kepada seseorang yang saya tak pernah lupak… Tapi orang tu dah bahagia….

  4. #Aku baru sedar orang yg aku tercari-cari selama ini, ada bersama aku dulu, dia lah yg terbaik, dia lah yg aku cari, tapi sayangnya aku terlambat dia sudah pergi tinggalkan aku, nak menyesal dah tiada guna lagi, dulu aku abaikan dia, dan aku tak penah nak ambil tahu pasal dia, sekaran baru aku nak menyesal, sudah tiada guna lagi dia sudah tiada bersama aku, dia sudah bahagia dengan orang lain. mafkan aku😭😭

  5. αwαk mαsih tαk sedαr , orαng yαng
    selαlu cubα buαt αwαk tersenyum tu ,
    αdαlαh orαng yαng sαyαng αwαk sαngαt² ,
    wαlαupun kαdαngkαlα dia terlukα , diα
    tetαp mencubα , hinggα sαtu mαsα , diα
    undur diri , dαn mαsα tu bαrulαh αwαk
    αkαn rαsα kehilαngαn diα.

  6. saye sangat rindu dekat awk
    adakah awk rindu saye
    saye sangat mencintai awk
    adakah awk mencintai saye
    saye setia pada awk
    adakah awk turut setia pada saye hingga ke jaanah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *