Bagaimana Cara Dapatkan Internet Free Umobile Terkini?

Hello and welcome to Kakipromo.comBagaimana Cara Dapatkan Internet Free Umobile Terkini? Adakah anda tahu bahawa anda boleh mendapatkan internet free dengan Umobile? Okey, First sekali admin hendak tekankan bahawa internet percuma Umobile ini bukannya guna sebarang trick atau boster atau apa-apa cara dapatkan internet percuma yang tidak sah.

Kalau anda selalu tengok TV, anda mesti perasan akan iklan Umobile yang promosikan internet percuma dengan Umobile itu. Ala, yang ada si Dafi tu, kenal ke tak kenal?

Cara dapatkan internet free Umobile Prepaid Plan:

  • Beli Umobile Prepaid Starter Pack dan register. Note: Nombor tak penting sebab anda akan guna nombor anda yang sedia ada.
  • Cara untuk mendapatkan internet percuma Umobile ialah dengan menukar nombor anda ke Umobile. So, maksudnya anda akan dapat internet percuma asalkan anda bertukar ke Umobile, sama ada dari Celcom, Maxis, DiGi atau telco yang lain dan kekalkan nombor yang sama.
  • Promosi Free Internet Umobile adalah untuk tempoh setahun, contohnya kalau anda aktifkan tukar nombor pada bulan ini, maka tempoh setahun akan dikira dari bulan ini juga.
  • Free internet adalah 250MB kuota dan akan diberi setiap pembelian atau topup RM30 ke atas dengan validity sebulan.

Kelebihan tukar ke Umobile yang lain ialah panggilan percuma untuk semua nombor Umobile, tempoh sah kredit dua kali ganda lebih lama dan plan internet Unlimited Umobile dengan UMI 28 untuk 1GB kuota. Anda boleh tengok  plan Prepaid Umobile terkini yang menarik. Selain itu, Umobile juga tidak mengenakan caj PPU (Pay Per Use) selepas habis kuota, cuma speed akan menjadi pelahan sahaja.

Bagaimana cara bertukar ke U Mobile Online? Just follow step by step on how to switch to U Mobile as shown below:

Bagaimana cara dapatkan Internet Free Umobile

 

Register untuk tukar ke U Mobile di www.u.com.my/mnp

Online registration biasanya akan mengambil masa kira-kira 3 hingga 5 hari bekerja untuk diproses selepas register. Anda akan mendapat notification SMS selepas berjaya dan meminta anda untuk tukar Sim Kad U Mobile. Selepas berjaya anda akan dapatkan Internet Free Umobile selama setahun.

One Reply to “Bagaimana Cara Dapatkan Internet Free Umobile Terkini?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *