Beli Sony Magnetic Charging Cable Di Malaysia Terbaik

Jom beli Sony Magnetic Charging Cable di Malaysia untuk Smartphone sekarang jika anda pengguna Xperia Z series. Adakah anda pengguna salah satu daripada smartphone Sony Xperia Z3, Z3 Compact, Z2, Z1, Z1 Compact atau Xperia Z ultra? Pernahkah anda merasa agak leceh untuk membuka bahagian microUSB cover charging smartphone anda setiap kali anda ingin charge smartphone anda?

Pernah ke anda berasa risau mungkin kerap kali cover di bahagian micro USB charging dibuka mungkin akan menyebabkan cover itu rosak kalau dibuka dengan cara kasar? memang ada kemungkinan flip atau microUSB cover rosak seperti terputus, menjadi longgar dan juga calar (scratch) kalau tidak digunakan atau dibuka dan ditutup dengan berhati-hati. Cover microUSB yang rosak mungkin akan menyebabkan ciri-ciri waterproof smartphone anda akan hilang walaupun jika rosak sekalipun, anda tetap masih boleh menggunakan Smartphone anda seperti biasa asalkan tidak terkena air.

Sony Magnetic Charging Dock Di Malaysia

Beli Sony Xperia Magnetic Charging Cable Di Malaysia (Magnetic Dock)

Anda mungkin sedia maklum bahawa Sony telah mengeluarkan produk yang dipanggil Magnetic Dock untuk kegunaan charging Smartphone anda tanpa perlu membuka cover di bahagian microUSB. Magnetic Dock Sony Smartphone ini sangat sesuai digunakan sebagai ganti charging guna USB smartphone yang biasa.

Walaubagaimanapun, magnetic dock ini agak mahal dengan harga dalam lingkungan RM139 ke atas. Selain itu, mungkin juga agak leceh untuk dibawa ke mana-mana sebab saiz agak besar jika dibanding dengan charging biasa.

List of Magnetic Charging Dock Price in Malaysia:

  • DK-48 (RM129) for Sony Xperia Z3 & Sony Xperia Z3 Compact
  • DK-31 (RM152) for Sony Xperia Z1
  • DK-32 (RM159) for Sony Xperia Z1 Compact
  • DK-36 (RM159) for Sony Xperia Z2
  • DK-39 (RM209) for Sony Xperia Z2 Tablet

Sony Magnetic Charging Cable Di Malaysia

Beli Sony Xperia Magnetic Charging Cable Di Malaysia

Sony Magnetic Charging Dock VS Sony Magnetic Charging Cable

Salah satu alternatif yang terbaik untuk charging Smartphone ialah dengan menggunakan Sony Magnetic Cable. Sony Magnetic Cable adalah jauh lebih murah berbanding dengan Sony Magnetic Charging Dock. Harga Sony Magnetic Charging Cable di Malaysia boleh didapati dalam lingkungan RM30 – RM45. Magnetic Charging Cable ini juga lebih ringan dan mudah dibawa kemana-mana kita pergi.

Beli Sony Xperia Magnetic Charging Cable Di Malaysia Terbaik

Jika anda tidak memiliki Smartphone Sony Xperia untuk menggunakan magnetic Charging Cable atau Magnetic Charging Dock ini, anda mungkin berminat untuk melihat senarai terkini harga Sony Smartphone di Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *