Harga Sony Xperia C4 Dual (Malaysia Price)

Berapa harga Sony Xperia C4 Dual di Malaysia? Bagi yang belum tahu, Sony Xperia C4 Dual telahpun dilancarkan di Malaysia beberapa minggu yang lepas dan kini Sony Malaysia telahpun membuat update di website dan menyenaraikan Smartphone baru, Sony Xperia C4 Dual.

Apa yang menarik dan kelebihan Sony Xperia C4 Dual ini? Smartphone ini didatangi dengan 5MP kamera depan yang pasti disukai oleh kaki selfie selain daripada 13MP kamera di bahagian belakang. Selain itu, kamera di bahagian depan juga mempunyai Flash untuk kegunaan pengguna. Dengan harga cuma RM1299, pengguna juga akan mendapat Smartphone yang menggunakan dual SIM, full HD skrin, 4G LTE support, 16GB memory dalaman dan sebagainya.

Harga Sony Xperia C4 Dual (Malaysia Price)

Feature & Spesifikasi Sony Xperia C4 Dual di Malaysia:
▪ 5.5 inch screen display
▪ OS Android 5.0 Lollipop
▪ 1.7GHz Octa-Core Cortex-A53
▪ Mediatek MT6752
▪ 2GB RAM
▪ 16GB memori dalaman
▪ microSD card slot (sehingga 128GB)
▪ 13 MP (megapixels) camera LED Flash, autofocus
▪ 5MP (megapixels) secondary camera, LED Flash
▪ Connectivity (Bluetooth, WLAN, NFC, GPS, microUSB)
▪ FM Radio
▪ Dual SIM
▪ 2600 mAh battery
▪ 4g LTE support
▪ Weight, 147g

Official Harga Sony Xperia C4 Dual di Malaysia ialah RM1299 per unit. Harga agak berpatutan dan kalau duit bukanlah masalah bagi anda, anda boleh beli Smartphone Flagship Sony terbaru iaitu Sony Xperia Z3 Plus. Sony Xperia C4 Dual ini juga dikatakan mempunyai ketahanan batteri sehingga 2 hari dan pastinya anda tidak perlu risau kemungkinan bateri habis dengan cepat.

Apa kelebihan Smartphone Sony di Malaysia? Jika Smartphone Sony anda mempunyai masalah atau problem seperti masalah touch screen, anda boleh menghantar Smartphone anda ke Sony Service Center menggunakan Warranty Card Sony. Baca review pengalaman menghantar Smartphone Sony ke Sony Service Center di Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *