Harga Xiaomi Redmi 2 di Malaysia, Spesifikasi dan Kelebihan

Xiaomi telahpun melancarkan Smartphone Xiaomi Redmi 2 di Malaysia secara rasmi pada hari ini. Redmi 2 adalah pengganti kepada Redmi 1S sebelum ini dan diberikan design dan spesifikasi yang berbeza dan lebih baik.

Xiaomi Redmi 2 menggunakan Android 4.4, 64 bit processing dengan 1.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 410 Cortez -A53 processor yang berkuasa 50% lebih bagus berbanding Cortez A7 yang terdahulu. Redmi 2 didatangi dengan 4.7 inci screen display dengan 1280 x 720 resolution iaitu 312PPI. Redmi 2 mempunyai 8MP (megapixels) camera serta 2MP camera di bahagian hadapan.

Berapa harga Xiaomi Redmi 2 di Malaysia Price, Smartphone Murah Malaysia

Kelebihan Xiaomi Redmi 2 dan mengapa anda harus beli Redmi 2:

  • Harga murah dan berpatutan dengan spesifikasi (Redmi 2 Malaysia price = RM449)
  • Design yang menarik dan berat yang ringan, cuma 133g
  • Dual SIM, boleh menggunakan 2 SIM card pada masa yang sama
  • Sokongan rangkaian 4G network, speed internet yang laju
  • Battery yang than lama, 2200 mAh yang juga disediakan feature Quick Charge technology yang membolehkan masa charging dipercepatkan sebanyak 40%
  • MIUI 6 yang telah dikemaskini dengan function, customisations, shortcut dll

Jika anda berminat untuk membeli Xiaomi Redmi 2 ini boleh mendapatkan smartphone ini mulai 17 March 2015. Jika anda tertanya-tanya, bagaimana cara untuk membeli Xiaomi Redmi 2 di Malaysia, smartphone ini akan dijual di website official Mi Malaysia. For more detail, anda boleh rujuk ke Website Mi Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *