Hilangkan Masalah Perut Buncit Dan Kurangkan Selera Makan

Tips dan rahsia cara hilangkan masalah perut buncit dan kurangkan selera makan dalam masa seminggu lebih sahaja! Perut buncit memang tidak digemari oleh lelaki mahupun perempuan. Majoriti orang akan berasa gelisah dan akan sentiasa mencuba cara untuk mengatasi masalah perut buncit mereka demi untuk menjaga penampilan mereka di depan pasangan mahupun orang ramai. Oleh itu, kami ingin berkongsi dengan anda semua satu ramuan tips rahsia untuk menghilangkan perut buncit dan kurangkan selera makan kita dalam masa seminggu sahaja!

Hilangkan Masalah Perut Buncit Dan Kurangkan Selera MakanTips rahsia cara hilangkan masalah perut buncit dan mengurangkan selera makan:

Bahan-bahan yang diperlukan:

  • Secawan air suam (150ml)
  • Buah Lemon (1/2 biji)
  • Buah Kurma (2 biji)
  • Bawang putih (4 ulas)

Prosedur dan cara -cara membuat ramuan menghilangkan perut buncit:

  1. Buang terlebih dahulu kulit bawang putih.
  2. Campur dan kisarkan kesemua bahan-bahan di atas dan boleh blend sekali lemon beserta dengan kulit sekali bagi mendapatkan khasiat penuh.
  3. Buah kurma disini berperanan untuk mengurangkan rasa pahit disamping mempunyai khasianya yang tersendiri.
  4. Kemudian, blend semua bahan dan tapis
  5. Siap, anda boleh minum campuran bahan tersebut.

Untuk pengetahuan anda bawang putih membantu merangsang produktiviti leptin iaitu hormon yang akan mengurangkan selera makan seseorang. Air lemon pula berfungsi untuk menyingkirkan toksin badan serta lemak yang degil.

Anda digalakkan untuk minum dua kali sehari iaitu selepas bangun tidur awal pagi dan sebelum masih tidur disebelah malam. Cuba untuk seminggu atau dua minggu untuk melihat hasil tips rahsia cara hilangkan masalah perut buncit dan mengurangkan selera makan ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *