Kebaikan Khasiat Teh Hijau (Green Tea) Kepada Kita

Tahukah anda akan kebaikan khasiat teh hijau atau green tea kepada kesihatan kita? Green Tea atau teh hijau adalah berasal dari negara China dan terkenal dengan khasiat dan kebaikannya kepada tubuh kita.

Anda suka minum green tea tak? Admin pasti kebanyakan anda pasti akan menolak untuk minum green tea berbanding teh biasa yang lain kerana teh hijau ini mempunyai bau yang sedikit jkurang menyenangkan. Walaubagaimanapun, kalau anda pergi minum atau lepak di kedai makan, mesti anda ada tengok ramai juga orang yang order dan minum green tea ini selain daripada minuman biasa yang popular seperti Milo Ais (MiloPeng), Kopi ais, teh ais, teh tarik dan sebagainya.

Kebaikan Khasiat Teh Hijau (Green Tea) Kepada Kita

Admin yakin bahawa 99% mereka yang order atau minum green tea ini sedar akan kebaikan dan khasiat green tea kepada kesihatan mereka. Lagi satu, kebanyakan mereka ini adalah terdiri daripada golongan perempuan. Kenapa? Sudah pastilah sebab ingin jaga kesihatan dan juga menguruskan badan mereka dengan teh hijau.

Apa kebaikan khasiat teh hijau atau green tea kepada kesihatan kita?

 1. Membantu Kuruskan Badan Serta Mengempiskan Perut
 2. Membantu Menurunkan Tekanan Darah Tinggi
 3. Mempercepatkan proses metabolisme
 4. Membakar lemak dalam badan
 5. Mengurangkan paras kolestrol dalam badan
 6. Kulit lembut dan sihat
 7. Membasmi Kuman dan Bakteria dalam Badan
 8. Agen Anti-penuaan dan awet muda
 9. Kesihatan Buah Pinggang
 10. Mengatasi Stress dan Menyegarkan otak
 11. Mengurangkan risiko penyakit kanser

Kebaikan Khasiat Teh Hijau (Green Tea) Kepada Kita

Air teh hijau ini sangat popular dikalangan mereka yang mengamalkan diet untuk kuruskan badan mereka. Green tea memang tidak dapat dinafikan khasiat dan keberkesannya untuk membantu menguruskan badan dan juga menjaga kesihatan kita secara keseluruhannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *