Panduan Rahsia Kejayaan Temuduga Kerajaan Terbongkar

Entri kali ini akan membongkar rahsia kejayaan temuduga kerajaan. Kerja kerajaan memang menjadi pilihan majoriti besar rakyat di Malaysia ini. Siapa yang tidak mahu mendapat kerja kerajaan sekiranya anda diberi peluang, bukan?

Saya yakin jika ditawarkan jawatan kosong kerajaan, 97% orang yang menganggur mahupun yang sudah bekerja akan menerima tawaran tersebut.

Siapa tidak mahu kerja kerajaan, antara kelebihan kerja kerajaan yang kita sedia ketahui seperti:

  • Pekerjaan Terjamin, kemungkinan kena pecat boleh dikatakan tiada langsung
  • Elaun yang banyak seperti elaun perumahan dan sara hidup (COLA)
  • Gaji tinggi dan bertambah setiap tahun
  • Bonus setiap tahun
  • Beban kerja kurang berbanding kebanyakan kerja swasta
  • Cuti tahunan yang banyak dan lebih banyak masa bersama keluarga
  • Caruman KWSP atau pencen
  • Senang untuk membuat loan seperti loan kereta, rumah dan sebagainya
  • Peluang kenaikan pangkat lebih senang

Hampir semua pelajar yang baru menamatkan pengajian sama ada di peringkat Ijazah, Diploma, Sijil, STPM, SPM pasti akan mengisi borang SPA sebagai salah satu kewajipan apabila tamat pengajian dan mula cari kerja.  Bukan setakat itu sahaja, orang yang sedang bekerja di sektor swasta juga tidak ketinggalan untuk mengisi SPA atau memohon kerja apa-apa jawatan kerajaan yang sesuai dengan kelayakan masing-masing. Oleh itu, persaingan untuk mendapatkan kerja kerajaan semakin susah dan perlu melalui beberapa proses sebelum anda berjaya diterima masuk untuk kerja kerajaan.

Apa yang anda perlu lakukan untuk persediaan temuduga kerajaan? 
Mula-mula sekali, tahniah kerana anda berjaya dipanggil untuk temuduga kerja kosong kerajaan. Tetapi, anda pasti sedar, panggilan untuk interview itu cuma satu permulaan dan proses yang sangat susah ialah membuat persediaan temuduga kerajaan dan seterusnya menjawab soalan dan jawapan semasa temuduga dijalankan.

Apabila anda berjaya mendapat peluang temuduga kerja kerajaan, jangan lepaskan peluang untuk membuat sebaik yang boleh sebab kita tidak akan tahu sama ada kita akan mendapat peluang buat kali kedua.

Fakta: Ramai calon yang mendapat panggilan temuduga kerajaan tetapi gagal dalam temuduga! Ini kerana mereka tersilap langkah dan tidak mengetahui panduan rahsia kejayaan temuduga kerajaan!

Pakej lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan 2015 merupakan salah satu panduan yang mendapat maklumbalas yang positif dan terbukti telah banyak membantu ramai orang berjaya dalam temuduga kerajaaan. Pakej Lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Versi 2015 ini mengandungi 4 Modul seperti berikut:

Modul 1
Rahsia Persiapan Temuduga
Apa berlu dibuat sebelum, semasa dan selepas temuduga kerajaan

Modul 2
Teknik Menjawab Soalan Temuduga
Teknik yang berkesan untuk menjawab soalan temuduga terutama soalan-soalan killer dan susah untuk dijawab

Modul 3
Rahsia Kejayaan dan Kegagalan Calon Temuduga
Kisah-kisah rahsia kejayaan temuduga kerajaan dari mereka yang berjaya mendapatkan kerja kerajaan
Kisah-kisah kegagalan temuduga kerja kerajaan dari mereka yang gagal temuduga kerajaan
Apa perlu dilakukan dan perlu dielakan semasa temuduga

Modul 4
Rahsia penulisan Resume Terbaik (disediakan dalam Bahasa Inggeris & Bahasa Melayu)
Format resume dan template khas disediakan untuk kegunaan anda.

Dapatkan ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan 2015 yang kini dijual dengan harga promosi RM40 (harga asal ialah RM90).  Setiap pembelian Pakej ini juga akan mendapat bonus Lebih 250 Soalan dan Jawapan Temuduga Kerja Kerajaan (Dengan kata lain anda akan mendapat Panduan Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan 2015 dan juga Koleksi Lebih 250 Soalan dan Jawapan Temuduga Kerja Kerajaan dalam satu pakej:

Panduan Rahsia Kejayaan Temuduga Kerajaan Terbongkar , soalan dan jawapan temuduga kerja kerajaan

Pakej Panduan Rahsia Kejayaan Temuduga Kerajaan ini sudah pasti akan menjimatkan masa anda untuk membuat persediaan dan pastinya menjadikan anda lebih yakin semasa temuduga dan objektif anda untuk mendapatkan kerja kerajaan. Semoga anda berjaya dengan cemerlang dalam temuduga.

2 Replies to “Panduan Rahsia Kejayaan Temuduga Kerajaan Terbongkar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *