Panduan Tips Penjagaan Kereta Terbaik Dan Tiptop

Anda semua ada kereta atau sedang dalam proses untuk mengumpul duit beli kereta? Disini kami ingin berkongsi panduan tips penjagaan kereta terbaik dan tiptop. Tahukah anda, apabila anda memiliki kereta, perkara yang paling penting seterusnya ialah bagaimana cara untuk menjaga kereta bagi mengekalkan keadaan supaya sentiasa tiptop dan kelihatan sentiasa baru.

Kami yakin ramai antara anda yang memiliki kereta tetapi kurang pengetahuan tentang tips penjagaan kereta dan juga cara meminimumkan perbelanjaan untuk maintenance kereta. Tahukah anda, kadang-kadang kerosakan yang sedikit dan boleh dibetulkan sendiri boleh menelan belanja sehingga beratus-ratus apabila dihantar ke bengkel. Juga tidak semua kedai atau bengkel kereta yang jujur apabila memeriksa kereta kita dan melakukan penipuan supaya kita membayar lebih dari sepatutnya atau menggantikan benda yang masih elok tapi dikatakan sudah rosak.

Kebanyakan pelanggan yang datang ke bengkel kereta yang mengalami masalah dengan kereta mereka adalah disebabkan kurang penjagaan dan kurang pengetahuan dan ada yang langsung tidak tahu untuk menjaga kereta.

Antara contoh sebab kerosakan kereta yang sering berlaku ialah:

  1. Enjin selalu panas yang berpunca akibat kerana jarang memeriksa air di radiator.
  2. Enjin terasa berat kerana salah ketika memilih dan membeli minyak hitam.
  3. Kes paling teruk enjin perlu dioverhaul kerana tak pernah tukar minyak hitam!

Jika anda terus bersikap tidak ingin ambil tahu dan sambil lewa sahaja dalam penjagaan kereta anda, berikut adalah senarai apa yang akan berlaku jika dibiarkan:

  1. Enjin perlu dioverhaul di bengkel.
  2. Kereta jadi bising tak tentu hala.
  3. Enjin terasa berat sedangkan padaasalnya ia lebih terasa ringan dan selesa dipandu.
  4. Dashboard kereta akan Nampak bertompok-tompok
  5. Dan banyak lagi!

Kami hendak tanya anda, sanggupkah anda menghabiskan banyak duit hanya untuk penjagaan kereta yang tidak sepatutnya dan boleh dielakan dengan mudah? Jika anda memang dikalangan mereka yang berduit dan keluarkan banyak duit di bengkel untuk maintenance kereta anda, maka mungkin anda rasa tidak perlu tahu sangat akan tips penjagaan kereta termasuk penjagaan yang senang dan mudah.

Tapi, jika anda bukanlah seorang yang mempunyai banyak duit dan mempunyai banyak komitmen yang melibatkan wang, maka anda sangat digalakan untuk mencari cara penyelesaian untuk menggunakan duit anda dengan effisien. Kami yakin, salah satu perbelanjaan besar anda tiap-tiap bulan adalah membayar ansuran kereta. Oleh itu, anda sangat digalakan untuk mengetahui cara-cara untuk menjaga kereta dan memastikan kereta anda sentiasa dalam keadaan tiptop dengan bajet yang sikit.

Panduan Penjagaan Kereta yang diberi nama Mudahnya Menjaga Kereta membongkar rahsia dan 50 tips penjagaan kereta. Apa yang terkandung dalam Panduan Tips Penjagaan Kereta ini?

6 Tips Servis Kereta:

Panduan Tips Penjagaan Kereta Terbaik Dan Tiptop Servis Kereta

Tips Penjagaan Enjin Kereta:

Panduan Tips Penjagaan Kereta Terbaik Dan Tiptop Enjin Kereta

Tips Penjagaan Tayar Kereta Terbaik

Panduan Tips Penjagaan Kereta Terbaik Dan Tiptop Tayar Kereta

Tips Penjagaan Bahagian Luar Kereta:

Panduan Tips Penjagaan Kereta Terbaik Dan Tiptop

Terpulang kepada anda sama ada mahu teruskan sikap tidak mahu ambil tahu dan serahkan segala-galanya kepada bengkel untuk servis dan maintenance kereta anda. Atau anda boleh menjimatkan ratusan ringgit hingga ribuan ringgit dengan hanya mempraktikan tips penjagaan kereta yang memang mudah dan senang untuk diamalkan. Anda boleh mendapatkan tips penjagaan kereta dalam Panduan Mudahnya Menjaga Kereta ini dengan harga super murah iaitu cuma RM27 sahaja.

Tunggu dulu, dengan RM27, anda bukan sahaja mendapat Panduan Mudahnya Menjaga Kereta, tetapi anda juga akan mendapat dua bonus secara percuma iaitu Panduan Mencuci Kereta dan juga Kes penipuan Bengkel yang terbongkar!

Panduan Tips Penjagaan Kereta Terbaik Dan Servis Tiptop

Kalau anda berminat anda boleh mendapatkan Panduan Mudahnya Menjaga Kereta berserta dengan bonus sekali di SINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *