Perbandingan Kamera Canon VS Nikon, Mana Lebih Bagus

Perbandingan Kamera Canon VS Nikon, mana satu yang lebih bagus dan kamera terbaik? Salah satu soalan yang sering ditanya atau diajukan ketika membeli kamera ialah brand mana yang terbaik atau Perbandingan Canon DSLR VS Nikon DSLR, mana lebih bagus?

Dalam banyak-banyak model yang anda, Camera digital mana yang terbaik, kamera digital Canon atau Nikon atau model lain? Dalam banyak-banyak kamera, yang mana satu boleh menangkap gambar paling bagus dan kualiti gambar terbaik ? Semua soalan ini adalah sangat subjektif dan boleh dikatakan tiada jawapan yang betul-betul tepat.

Jika membuat perbandingan antara kamera Canon atau Nikon, mana satu pilihan yang lebih bagus. Kalau mengikut survey yang dijalankan oleh Sortable.com, kamera paling popular ialah kamera Canon diikuti oleh Nikon dan Sony.

Perbandingan Kamera Canon VS Nikon Kamera Terbaik

Kelebihan kamera Canon vs Nikon ialah kualiti gambar yang bagus untuk tangkap pergerakan pantas. Oleh sebab itu, tidak hairan kalau kamera Canon lebih banyak digunakan oleh jurugambar atau jurukamera sukan. Kelebihan kamera Canon ini menjadikan pergerakan atlet yang bergerak pantas boleh ditangkap dengan jelas dan kualiti gambar atau imej yang dihasilkan juga clear dan jelas. Walaubagaimanapun, ini tidak bermakna kamera jenama lain seperti kamera Nikon, Sony dan sebagainya tidak boleh mengambil gambar pergerakan pantas dan laju dengan baik dan berkualiti.

Mana lebih bagus, kamera Canon vs Nikon

Kelebihan kamera Nikon secara umumnya ialah kualiti gambar yang lebih natural berbanding kamera yang lain. Oleh itu kamera Nikon sesuai untuk mengambil gambar permandangan (scene) atau potrait. Walaubagaimanapun, seperti kamera ini tidak bermakna kamera jenama lain seperti Canon, Sony, Panasonic dan brand yang lain tidak boleh mengambil gambar permandangan (scene) atau potrait dengan baik dan kualiti gambar terbaik dan jelas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *