Plan Internet Burung Hantu Magic SIM (Unlimited Internet)

Celcom telahpun melancarkan Plan Internet Burung Hantu Magic SIM yang sangat menarik perhatian dan pasti akan menyebabkan semakin ramai orang yang ingin menggunakan Plan Magic SIM. Apa yang menarik dengan Plan Internet Burung Hantu Magic SIM kali ini?

Plan Magic SIM Burung Hantu ini didatangi dengan high speed internet secara percuma setiap hari! Okay, mungkin ada antara anda yang berfikir bukan selama ini sudah ada internet percuma kah yang free basic internet tu? Buat pengetahuan anda semua, high-speed internet ini adalah berbeza dengan free basic internet itu yang kelajuannya ditetapkan 64kbps sahaja (hanya cukup untuk aplikasi social seperti whatsapp, wechat, etc).

Plan Internet Burung Hantu Magic SIM Free Unlimited High Speed Internet Tanpa Kuota

Plan Magic SIM burung Hantu ini didatangi dengan unlimited internet berkelajuan tinggi tanpa ada sebarang limit atau kuota. Dengan kata lain, anda boleh layan streaming, download atau tengok youtube berjam-jam pun tiada masalah. Best bukan?

Bagaimana cara untuk menggunakan Plan Internet Burung Hantu Magic SIM?
Pengguna Magic SIM sedia ada boleh menggunakan Plan Internet Burung Hantu dengan subscribe atau melanggan plan internet mingguan atau bulanan. Harganya adalah seperti berikut:

 • RM25 untuk 1GB
 • RM38 untuk 2GB
 • RM58 untuk 4GB
 • RM10 untuk 500MB

Plan Internet Burung Hantu Magic SIM (Unlimited High Speed Internet)

Kelebihan dan Kekurangan Internet Burung Hantu Magic SIM:
Kelebihan Internet Burung Hantu ialah unlimited high speed internet tanpa kuota yang boleh kita gunakan apabila melanggan internet mingguan atau bulanan. Selain itu, pengguna juga akan mendapat FREE Call & SMS ke nombor Celcom.

Kekurangan Internet Burung Hantu Magic SIM pula ialah unlimited high speed internet tanpa kuota ini hanya aktif pada pukul 1AM hingga 7AM sahaja. Memang padanlah dengan nama dia Burung Hantu bukan. Selain itu, internet burung hantu ini cuma dapat digunakan jika melanggan plan mingguan dan bulanan sahaja. Plan harian (daily) tidak akan mendapat free high speed internet tanpa kuota ini. Untuk maklumat lanjut, anda boleh rujuk www.xpax.com.my/internet

13 Replies to “Plan Internet Burung Hantu Magic SIM (Unlimited Internet)

 1. Kalu gune internet burung hantu
  kuota internet kite yg smngu ataupun sbulan ni akan bgerak gak ke? i mean akan brkurang

 2. kenapa magic sim burung hantu sy koata berkurangan?sedangkan sy sudah melngan plan intrnet weekly rm10=500mb free,tetapi apabila sy tengak youtube pada jam 3am koata intrnet sy trun..kata free?

  1. Yg free unlimited tu hanya aktif pada jam 1 pg hingga jam 7 pagi shj..so klu korg guna siang hari mmg la koata menurun..sbb tu dia ada rm 10 untuk 500 mb – rm 25 untuk 1 gb..thats why diorg guna istilah internet burung hantu..huhuhu

  2. kena report ke MCMC samada email atau call, sekiranya anda guna plan burung hantu tapi penggunaan di charge walaupun anda guna di antara 1 am dan 7 am.

 3. if kuota weekly/monthly yg kita langgan , but kuota sudah habis . adakah still boleh guna internet burung hantu ? reply me please

 4. Tumpg tnya klau lnggan internet sblan tp kredit trikh lput,internet bleh pkai lg ka xbleh dh lpas trikh lput?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *