Plan Prepaid Terbaru Celcom 2015 Xpax Magic SIM

Selepas memperkenalkan Plan Pospaid Celcom terbaru 2015 iaitu Plan Celcom First Basic RM38, Celcom juga telah melancarkan Plan Prepaid terbaru Celcom 2015 iaitu Xpax Magic SIM. Pek Xpax Magic SIM ini cuma berharga RM5 dan merupakan plan limited edition Celcom yang terbaru serta merupakan yang termurah pada masa kini.

Setiap pembelian pack Xpax Magic SIM juga didatangi dengan RM3 preloaded kredit untuk kegunaan anda sebaik sahaja anda mengaktifkan Magic SIM anda.

Apa yang menarik dan kelebihan Celcom Xpax Magic SIM (Plan Prepaid Terbaru Celcom 2015):

  1. Unlimited Internet (Free Basic Internet) sepanjang tempoh sah (validity period) khas untuk aplikasi social seperti Whatsapp, Wechat dan LINE.
  2. 200MB Internet berkelajuan tinggi (high speed internet 4G LTE up to 75Mbps)
  3. 20 minit panggilan percuma dan 20 SMS percuma kepada nombor Celcom yang lain.
  4. Plan Prepaid Celcom termurah setakat ini dengan harga pek cuma RM5.
  5. Call rate serendah 12 sen/min kepada semua nombor.
  6. Tiada caj PPU Celcom dikenakan jika kehabisan kuota cuma speed internet akan dikurangkan
  7. Kuota Internet yang belum habis digunakan akan dibawa ke bulan seterusnya

Kelebihan Plan Prepaid Terbaru Celcom 2015 Xpax Magic SIM

Semakin banyak reload anda, semakin banyak kuota internet percuma, panggilan & SMS percuma dan semakin panjang tempoh sah (validity). Tempoh sah adalah dikira sehari RM1. Contohnya kalau anda reload RM10, maka tempoh sah anda ialah 10 hari.

  • Reload RM5 hingga RM9:
    Free 50MB kuota internet
    Free 5 minit call & SMS
  • Reload RM10 hingga RM29:
    Free 100MB kuota internet
    Free 10 minit call & SMS
  • Reload RM30 ke atas:
    Free 300MB kuota internet
    Free 30 minit call & SMS

Xpax Magic SIM ini juga didatangi dengan Plan Internet yang harian, mingguan dan bulanan seperti berikut:

  • Daily RM1 – 30MB kuota internet (60MB sehingga 30 June 2015) dan 5 minit call & SMS
  • Daily RM5 – 300MB kuota internet dan 5 minit call & SMS
  • Weekly RM10 – 500MB kuota internet dan 35 minit call & SMS
  • Monthly RM25 – 1GB kuota internet dan 150 minit call & SMS
  • Monthly RM38 – 2GB kuota internet dan 150 minit call & SMS
  • Monthly RM58 – 4GB kuota internet dan 150 minit call & SMS

Jika kuota internet anda tidak mencukupi, anda masih boleh topup extra internet dengan kadar seperti berikut:

  • RM3: 100MB
  • RM10: 500MB
  • RM15: 1GB
  • RM50: 5GB

Jika anda merupakan pengguna Celcom Xpax sedia ada, anda boleh transfer atau migrate ke Plan Magic SIM dengan menghantar MIG MAGIC ke 28882 dengan caj sebanyak RM5 yang ditolak dari kredit anda.Plan Prepaid Terbaru Celcom 2015 Xpax Magic SIM

XPAX Magic SIM ini adalah dianggap Plan prepaid terbaru Celcomย 2015 yang termurah dan juga Plan Prepaid terbaik Celcom pada tahun 2015 setakat ini. Jika anda berminat, anda boleh dapatkan melalui mana-mana wakil atau cawangan Celcom Xpax yang terdekat.ย Atau jika anda berminat menggunakan Plan Pospaid, anda juga boleh tengok satu lagi Plan terbaru Celcom yang menawarkan 6GB kuota internet dengan harga RM38 iaitu Plan Celcom First Basic RM38. Anda juga boleh tengok Plan Prepaid terbaru U Mobile Power Prepaid yang baru dilancarkan pada 23 July 2015.

Terbaru September 2015: Celcom Memperkenalkan Plan Internet Burung Hantu Magic SIM (Unlimited Internet Tanpa Kuota)

492 Replies to “Plan Prepaid Terbaru Celcom 2015 Xpax Magic SIM

  1. 1)Xpax magic sim bole x beli expired date untuk setahun atau 2 tahun???
    2)rate Sms untuk magic sim berapa ke sama rangkaian dan ke rangkaian lain

      1. boleh tukar dengan MNP di mana2 celcom center/autorized dealer asalkan nombor sekarang bukan under contract, caj kami tak pasti tapi tidak akan melebihi RM25.

    1. Hi. nak tanya macam mana nak aktifkan nombor magix sim saya ni. saya dapat magix sim card ni dari celcom maxis sendiri secara percuma. saya dah ikut langkah2 yg diberi & dah topup dah pon tapi masih tidak boleh membuat call&sms.

  2. Saya baru guna Magic Sim ni tapi tak tahu sangat. Hehe, soalan saya, kalau kita ada kredit, kita on mobile data tapi tak langgan apa apa pakej online, kredit tak dipotong? Sbb selalunya, kalau tak langgan apa apa pakej, tapi on mobile data mmg terus lenyap kredit.

    1. X kene potong kredit la kalau pakai plan magic sim nie tapi basic internet nie slow skit, bleh whatsapp n etc.. on data xpe, janji x expired date

  3. Kenapa x dapat tukar ke magic dengan keywords yang ktk bagi tu.. aku pun xpax tapi bila taip MIG MAGIC ke 28882..datang mesej INVALID KEYWORDS.. pls tlg

  4. 1) Kiranya kalau sy beli rm30 validity dia sampai 30 hari jugalah kan? Apa beza valid tempoh magic sim dgn X2?

    2) regarding pasal free call with the same network tu kalau mcm sy kena beli rm25 utk 150minit ya? 150 minit tu yang free call is it? Bukannya free sampai tam:at tempoh ya?

    1. kalau dulu, rm10 valid dia untuk seminggu (7 hari) saja, guna plan magic ni, dikira Rm1 sehari. Free call itu untuk 150 minit, kalau lebih 150 minit, rate akan dikira 12sen/min. Kalau sebulan sehingga validity tempoh, total kegunaan tak sampai 150 minit, kira free.

      1. assalammualaikum…salam sejatera…boleh bg tau sy mcm mana mahu tukar plan XOX kepada MAGIC SIM…..sy syggg no lama…..

  5. sini ada juga ke no. vip/vvip yg djual rm20/39/59/119/199? yang rm199 free rm53 kredit n 1G kuota free internet..

      1. sorry boss.. maksud sya kat luar sni ada jual simpack cmtu.. padahal harga dari celcom baru rm5..
        apa2 hal pun, magic sim ni mmg sempoiii..

      1. hai , saye nak tanya . saya nak langgan yang rm10 . betul ke yang rm10 tu dapat free mesej and call 35 minit ? pastu , klau saye dah langgan yang rm10 , so jadi tamat dia 10 hari kan sebab dikira rm1 sehari . free call 35 minit tu setiap hari ke camna ? and lagi satu soalan . kalausaye nak tamatkan langganan ni , saye nak kene buat macam mana yaa ? ada cara nya x ? ke kne tunggu 10 hari bru akan tamat sendiri ? ke ada cara lain yang nak tamatkan langganan ni . ๐Ÿ™‚ hopefully you can help me ๐Ÿ™‚ tq yaa .

  6. Hye sye bru gne no magic sim ni.. nk tnye blh x buat free call.. cthnye langgan free call rm ?? Untuk beberapa jam shari…

  7. Saya x faham, point no 2 tu,ada 200 mb internet klajuan 4g lte,..mksdnya? Bkn dah ada unlimited internet k? Bkn klu tpup ada dh dsediakn free internet dgn kuota trtntu..,200 mb tu apa plak?

    1. itu speed berkelajuan tinggi untuk 200MB sahaja, unlimited free internet ialah internet percuma pada kelajuan slow tetapi memadai untuk guna aplikasi social (whatsapp, wechat, facebook, twitter..etc) Kalau untuk tengok video macam youtube memang slow lah

  8. Saya nak tanya . Kan bila kita dh topup rm5 . Dia akan bagi kuota 50mb dan tahan selama 5hari . Then klau kuota 50mb tu hbis sblum 5hari tu kan . Klau kita still on mobile data lgi . Dia tolak kredit kita tak ? Sbb apa saya ada baca magic sim ni free basic internet . Kalau free basic internet ni . Klau dh takde kuota pun . Dia tak kann tolak kredit kita kan Cuma kelajuan internet je akan jadi slow kan ? Tlg saya kejap . Hihi

  9. saya guna celcom uox, expired date 2018.. jadi soalannya, kalau saya tukar pelan ke magic, adakah expired date saya tetap sama?

  10. Saya nk tanya berkenaan balance akaun lama.sekiranya saya tukar ke magic sim ni,adakah data internet akan kekal seperti asal..maksud saya tukar ke magic sim kekal no lama…terima kasih

  11. Hi saya tanya.dulunya saya pengguna plan celcom (9 thn).so sekarang dah bertukar ke maxis.yalah dah dengar celcom ada buat plan baru ni.MAGIC SIM..so saya nak bertukar balik ke plan celcom…ada cas tak kalau bertukar balik ke celcom…?

        1. takde sampai 24jam kot…dah register boleh terus guna atau mungkin kena tunggu 2,3 jam je dalam kebanyakan kes. kalau dah 24 jam tak dapat guna kena jumpa balik seller awak atau pergi tanya pusat celcom takut2 ada masalah

  12. salam~~ kalau saya ad kredit baki lama, jadi adakah kredit 2 akan hilang bila tukar plan ni? cth nya jika baki ada rm20, setelah ubah plan tolak rm5, so adakah balance rm15 masih kekal?

  13. salam bos . magic sim ni dia ada lte kan . bila bukak network operators adaa LTE Celcom tapi bila dh tekan lte celcom tu tk boleh pulak . dh banyak kali tryy . kee sebab access point name (APN) dia? . sebab APN dia still CELCOM INTERNET AND MMS (celcom 3g) . ada APN lain untuk 4g tak ?

    1. Hai, APN saya pun celcom 3g, boleh je LTE. Mungkin tempat tiada coverage LTE, atau Smartphone/sim kad yang awak guna tak support LTE, atau LTE tidak enable di setting.

      1. sy pun xdapat 4g jgak… sy guna iphone 5.. kena aktif kat mana2 ke? sy dh masuk kt smua tempat bandar td xda 4g.. yg ada 3g je..

  14. salam…kalau dah beli 10 ringgit..10 hari kn..jd kalau beli 10 rggit lg..mknanya 20 hari lah valid time nye..?

    1. maksud? basic internet adalah percuma asalkan tempoh masih valid.. kalau anda maksudkan langganan auto renewal, anda boleh hentikan dengan dengan taip STOP ke 28882.

    1. nak kekalkan nombor sama ke? boleh, asalkan nombor sekarang tidak terikat dengan contract. Boleh tukar dengan cara MNP di cawangan Celcom…berapa caj dia tak pasti tapi tidak melebihi RM25.

  15. Hi…kalau saya topup RM 5…dapat free 50mb kan…jika baki mb masih tinggal…baki mb itu boleh digunakan lagi pada bulan hadapan ke??

    1. ya, bergantung dengan langganan anda sama ada harian/mingguan/bulanan. rm5 adalah plah daily (harian), so baki itu akan dibawah ke hari keesokannya bukan bulan hadapan.

  16. Saya nak tanya. Kalau saya pakai baru magic sim ni. Nak kene setting 4g lte ke atau x perlu. Kot2 nk kene set ‘4g lte on’ ke ape ke? Atau mmg setting dia siap dah xperlu nk on ape semua?

  17. Hai..rate RM1 utk shari tu maksudnya? ,walaupun x call or mesej, die akan potong kredit tu RM1 per day ke?

      1. hai…nk tnye ckit…skg sy pkai sim xpax24 klu sy bru aktif kn internet 22.12.15 untuk sbulan pas 2 sy tukar ke magic sim internet yg sy langgan 2 terbatal atau blh guna lg…mntk pencerahan.

    1. sy pengguna maxis nk tnyer ni..sure ker kalo sy tukar ke celcom magic sim card ni kalau kite ambil yg 58 sebulan tu dpt free calls 150 minit kemane2 rangkaian selama sbln atau 75 minit free call n 75 free msg…confius…sbb ader terbace kat laman web ni tulis camtu…dan ade yg tulis 150 minit free call n msg..tlong jwb

        1. cuba restart HP, sebab kadang2 memang macam tu…admin pun ada dengar juga pengguna x2 ada problem nak tukar tapi semua pengguna Xpax prepaid sedia ada boleh convert ke Magic SIM. Kalau problem juga, boleh pergi ke cawangan Celcom terdekat.

          1. Hai ,kalau main game macam coc tuh ini internet bleh support kah?… cpthabis mcm utub?
            and tak boleh apply yg mcm celcom tu setahun tempoh kredit?
            And kalo tempoh kredit habis ,xleh langgan internet lah ke smpai kita topup balik?
            And kredit kita dia potong tak apabila kita melanggan internet?
            give me feed back please.

  18. Free call and sms tu untuk sama network sampai ble2 ke? Ke bile kite topup je? Saya lebih kepada call n sms. Internet skit2. Mana lagi untung x2 atau magic sim. Terima kasih

    1. bukan sampai bila2, ada kuota dia berapa minit ikut topup anda ataupun langganan internet anda (boleh baca post di atas), selepas habis akan dicaj 12sen/minit. Kalau tanya saya,Magic SIM lebih bagus, tapi bergantung kepada penggunaan anda.

  19. Nk brtnya sikit ya..bila topup rm30 mknanya akn dpt 300mb hi-speed intrnet..lps tu sy lnggan pulak bulanan 1gb rm 25 tu..so total hi-speed intrnet akn jd 1.3gb ke?

  20. banyak tempat sy pergi tapi semua tak boleh jawab rate kalau kita sms celcom to celcom and celcom to others, memang 12 sen/message ke ?? kenapa sama dengan call seminit ??

    1. sebab memang sama rate:
      12 sen/min untuk voice call/video call ke semua rangkaian
      12sen/SMS kepada semua rangkaian
      50sen/MMS kepada semua rangkaian

  21. smlm saya da taip MIG MAGIC lps tu anta..lpz tu bile tgk kt *124# dye xtolak pon rm5?? tp plan da tukar pada magic sim from xpax..

  22. Hai nak tanya sikit..saya dah migrate ke magic sim.. Sebelum ni plan saya Uox.. Lepas saya migrate validity period saya still 2023 jugak tapi plan dah tukar ke magic sim.. Kenapa ye??

    1. hai, mungkin ada kesilapan sistem sebab dalam term Magic SIM ni kalau validity plan asal melebihi 30 hari, selepas ditukar akan dapat maksimum validity 30 hari sahaja.

  23. hi, saya baru guna magic sim ni. ada free data selama 5 hari. kalau saya topup, tapi data saya sentiasa buka, makan tak topup? ke kena langgan dulu baru boleh on data?

  24. hi nak tanya…magic sim ni ada free basic kan? kalau kita xlanggan pon boleh la yer nak guna internet? tanpa potong kredit…sbb sy ada bca admin mengatakan kalau on data kredit akan ditolak..mohon penjelasan..tq

      1. boleh tanya x..klau kita dri no celcom yg lame..tkar kepda mgic sim…ad xcara tok kita dpt 4g line.sbb fon dah 4g..tpi sim kad…stay h+…. ad cara tak??

  25. saya da taip MIG MAGIC lps tu anta dan dah reply MIG YES..lpz tu bile tgk kt *124# dye xtolak pon rm5 dan x tukar pun plan tukar pada magic sim from UOX..kenapa ye? thanks

  26. salam nak tanya, saya pengguna baru magic sim. semalam saya beli sim ni sekali dgn kredit rm10 bermakna validity saya 10 hari? bagaimana kalau esok saya topup rm5 pulak? maksud saya, saya topup semasa saya masih ada kredit.. adakan validity saya ttp 10hari atau 15hari?

    1. hai,kalau tak silap, validity anda akan sentiasa bertambah (campur keduanya) iaitu 15 hari. Macam saya topup RM30 baru2 ini, validity saya bertambah walaupun topup sebelum validity asal habis dan penambahan dikira dari tarikh akhir validity sebelumnya.

  27. Katakan tempoh aktif akaun saya tamat pada 30 Julai ni. Pada 12 Julai saya langgan sebulan internet, maknanya internet tamat pada 30 Ogos.

    Adakah internet tu aktif sehingga 30 Ogos walaupun tempoh aktif sebenarnya tamat pada 30 Julai? Atau internet tu aktif ikut tempoh sah kredit?

    1. langganan internet ikut tempoh langganan bukan ikut validity. Yang ikut validity itu free basic internet bukan yang ikut langganan internet. Kalau langgan sebulan pada 12 July, internet tamat ialah pada 30 hari kemudian, iaitu 10 Ogos bukan 30 Ogos atau 30 Julai.

    1. pek baru ke? kalau baru memang terus boleh guna lepas register (mungkin tunggu 2,3 jam untuk aktif, seller biasa akan kata waktu sekian-sekian boleh guna), kalau migrate taip MIG MAGIC ke 28882.

  28. haiy .plan free basic ni boleh on clash of clans tak admin ? hehe . walaupun dah habis first 200Mb tu . lepas tu boleh bukak tak coc ?

  29. hye ,,, ni sya nak tnya ,,,
    saya pakai sim magic skrg ,,, bru topup rm10 ,percuma 100mb ,free internet kan selama kredit belum expired ,, misalnya 100mb saya tu habis , dan saya nak tambah kuota dengan melanggan yang rm5 300mb sehari , ada kah free internet tu akan mati? atau masih boleh d gunakan setelah saya melanggan yg rm5 300mb tu?

    1. hai, free internet 4G tu kan dah habis lepas awak habiskan 100MB tu kan? so kalau tambah kuota rm5 untuk 300MB yang tinggal ialah 300MB sahaja. Anda akan dapat free internet 4G lagi apabila reload semula. Anda bagaimanapun tetap boleh menggunakan free basic internet selagi validity belum expired. Jangan salah faham free internet 100MB (kalau topup RM10) itu ialah internet berkelajuan tinggi dan berbeza dengan free basic internet (berkelajuan rendah tapi percuma asalkan validity belum expired)

  30. hi,saya baru je guna xpax magic sim…dah register…tapi bila bukak data tak menjejaskan apa2 pon…internet pn xkeluar…macam mana nak buat?

      1. Hye…saya adalah pengguna bru magic sim…bleh saya tnya macam mana nak buat simkad ini kurang makan kredit dari 12sen ke 2sen…

  31. Kalau kita tukar ke magic sim…boleh tukar ke plan x2 balik x? boleh transfer kredit kat kawan x untuk magic sim ni?

  32. Sy guna magic sim…langgan internet RM25 untuk 1gb internet. Tapi kenapa ditolak RM1 setiap hari walaupun x call dan sms… hanya guna whatsapp dan internet shj.

  33. Salam saya pengguna baru magic sim. Xbrapa faham sangat , perlu aktifkan 3g ke atau apa2 ke untuk free internet basic? Macam mana nak aktifkan ye? Sebab dah on data tapi xda effect apa pon. Kurang faham. Tq.

    1. tak perlu aktifkan apa2, cuma pastikan validity tidak expired. Mungkin sebab speed slow, itu yang tidak dapat effect apa2. Free basic internet ini sesuai untuk aplikasi social seperti Whatsapp, wechat jer, kalau guna untuk surf website lain, memang tak berapa sesuai.

  34. salam,saya mau tanya macam mana off kan langanan rm1 sebab hari hari kredit saya kena potong rm1…sebab saya pernah langan pelan internet rm1

  35. Saya nak bertanya, cmner cara nak aktif kan magic sim ni? Arahan dalam tu cakap buat first call. Tapi nak call number ape?? Haha.. anyone can help me ?

  36. Hi..saya juz nak tahu laa..mcm skg kita dah ade melanggan mobile data utk monthly..kalau saya migrate ke magic sim..mobile data utk monthly tu stil carry foward ke magic sim o kite kne melanggan lagi..?

  37. Slm .. nak tnye 2 bnda ..
    1) ape free basic internet tu? klau nk buka browser n Youtube free ke?
    2)kalau nak bukak internet free ni , perlu on data connection jugak ke?
    TQ

    1. free tapi speed sangat slow, buka youtube memang tunggu lamalah loading, free basic internet ni sesuai untuk kegunaan whatsapp, wechat, social application sahaja sebenarnya.

      Juga memang kena buka data connection.

    1. minta dia register macam selalu kita buat ketika beli nombor baru…tapi admin kurang faham sikit,
      nombor itu memang nombor celcom kah? atau nak migrate ke Magic SIM ni? kalau dah nombor Celcom boleh terus migrate asalkan tiada kontrak dan memang pakai nombor Xpax

  38. Wanna ask, kalau kita langgan data monthly contoh sebulan rm25, then data yg kita langgan tu still boleh guna ke even dah tak active (kredit dah expired)

    1. kalau langgan sebulan maka boleh guna selama sebulan kot(tak pasti). Yang admin tau yang ikut validity itu ialah free basic internet yang tidak boleh digunakan kalau validity expired.

  39. Assalam/Hi,
    Please type MIG and send to 28882.

    Saya terima msg seperti diatas masa nak register. Apa keyword utk plan ye? Terima kasih

  40. Selepas kita YES MIG ke 28882.. terus boleh guna? Sebab saya cek Kouta Dia cakap takde langgan? Adakah boleh guna?

  41. Saya pengguna sim magic dan telah melanggan 1gb rm25 sebelum tarikh kredit luput lagi, kemudian, tetiba xboleh akses internet. saya call operator celcom dan dia cakap internet memang tak boleh main kalau tarikh kredit luput. Saya baca dalam ni boleh main jer kalau dah langgan sebulan gak walaupun kredit luput. Macam mana ni ? Please help

    1. hai, kalau ikut T&S Xpax, internet tidak boleh digunakan kalau dalam grace period iaitu fifty (50) days from the expiry of the validity period of your account. kalau nak tahu lebih detail kena tanya pihak celcom…kami disini hanya mampu bagi pendapat (mungkin betul dan mungkin tak berapa tepat)

  42. salam.. saya tidak berpuas hati dengan plan ni, sebab saya langsung x ambil apa apa plan internet. cuma guna basic internet tapi reload saya tetap d potong rm1/day. tanpa subscribe semua plan . jadi tuan macam mana mahu hentikan nasalah ni?

    1. saya rasa awak ada atau pernah melanggan plan RM1/day (mungkin tanpa disedari). Plan itu akan auto renewal setiap hari….nak hentikan tapi je STOP ke 28882.

  43. Hai sy baru beli magic sim ni semalam,,kenapa saya nak buat akaun wechat pakai sim magic ni dia tulis no tidak sah…

  44. Maxis dulu ade promo ape tah suprise box 1gb= rm5. tapi skrg dah xde pahtu
    Stakat ni,saya pakai u28 haish.. Data telco skrang mahal giler , 1gb = 10 ringgit .

    Kaki promo ade x plan2 yg tiptop dan berbaloi kalau nak guna MI (mobile internet)

  45. Assalamualaikum, saya nak tye, saya telah tukar plan uox kpd magic sim, sebelum saye tukar saya telah topup RM30.. jadi tempoh internet saye akan tahan sampai 30 hari ke?

    1. tempoh internet ke tempoh validity? internet kena langgan dulu…kalau awak maksudkan free basic internet, itu memang ikut tmpoh validity (RM30) iaitu 30 hari

  46. nak tanya.. dulu saya guna celcom plan uox.. skrang dah migrate ke magic sim.. adakah lpas tukar plan ni.. terus support 4g.. sbb masih xdpt 4g walupn berada d kawasan 4g.. mohon pncerahan..

  47. salam admin..ada x cara nk tukar dri telco lain ke magic ni tnpa prlu MNP di celcom centre? mlalui sms atau call??

  48. Saya pengguna magic sim…kemudian nak port out kepada telco lain. berapa lama saya boleh port out daripada tarikh saya join magic ni

  49. 1.jika kita sekarang gunakan celcom Dan ingin tukarkan kepada magic sim ada bayaran tak?
    2)bila kita beli magic sim kita akan diminta untuk Mengisi sebarang borang

    1. bayaran rm5 untuk migrate (bagi pengguna sedia ada Xpax), hanya perlu taip MIG MAGIC ke 28882.

      Beli macam beli sim baru, perlu dartarlah guna IC di tempat /kedai anda beli.

  50. Macam mana nak jadi agen/dealer utk jual simkad magic sim ya? Berapa kena bayar? Berapa komisen? Berapa simkad diberi dan sebagainya..mohon pencerahan.

  51. top up untuk rm50 dapat berapa free data and call atau package itu cuma sampai top up rm30 sahaja tak boleh lebih lagi

  52. Nak tanya saya pakai magic sim..tapi knpe kredit saya still kena tolak..sy takut nak topup banyakw..aritu topup rm30 dia tolak2 kdt saya terus beli internet mingguan..ne beli 10rgt da tinggal rm7..ada pape xkena kena ke pada magic sim sy..

    1. mungkin ada terlanggan plan RM1/day tu tanpa diketahui… awak boleh hentikan semua langganan yang tidak anda sedari dengan taip STOP dan send ke 28882. Lepas tu klau masih still juga kena tolak, memang kena tanya pihak Celcom.

  53. nak tanya..kenapa saya guna magic sim ni tuk sms ke number celcom biasa ditolak credit 12sen..memang rate dia 1 sms 12sen ke?

  54. Saya dah tekan MIG MAGIC lepas tu saya tulis MIG YES. lepas tu dia suruh tulis MIG hantar ke 28882. Apa perlu saya lakukan?

  55. kawan ni keliru satu jer… mengenai tempoh aktif nombor tuh.. bkn tempoh sah kredit..

    cth.. kita topup rm 30.. sah untuk 30 ari kan.. masuk hari ke 32.. baki sah kredit akan lupus.. intenet tak boleh call keluar tak boleh..

    biasanya berapa lama no tu boleh bertahan dengan tempoh ikhsan .. maksudnya org boleh call masuk nombor tuh..

    kalau dgn x2 dulu hampir 30 ari rasanya tempoh ikhsan.. dengan magic sim ni??

    sebab saya dapat sms mengatakan ” tempoh sah anda tamat esok dan talian anda tidak akan aktif pada jam 1.59 pm .. reload sekarang dan nikmati bla bla bla..”

    kalau ikut pemahaman kawan ni.. dia akan paksa kita reload setiap 30 hari ,,kalau tak reload.. nombor tuh akan dinyah aktifkan.. maknaya nombor dibatalkan??

    1. nombor Magic SIM ini dapat digunakan sehingga 50 hari grace period…maksudnya dalam masa 50 hari selepas kredit anda expired, kalau anda tidak topup, maka nombor anda akan tidak aktif lagi.

  56. Salam,nak tanya kad magic sim ni boleh tak aktif
    no celcm ke no celcom..mcm maxis..kalau ada caranye
    blh tak gtw cranye..

    1. kalau anda selalu sms, memang plan ini bukan termurah…Magic SIM ini lebih kepada yang gunakan aplikasi social macam whatsapp yang boleh digunakan tanpa limit dan free selagi validity aktif.

      Plan ini tidak boleh ditukar balik ke plan asal kalau dah tukar.

  57. Salam admin. Saya baru2 lagi nk guna magic sim ni. Ade kemusykilan dan nak tanya :
    1) free internet, call and sms tu mmg akn dpt setiap kali topup ke? Kalau dah ade free basic tu pastu saya langgan internet sebulan contohnya, adakah boleh guna kedua2 nya sekali?kedua2 tu bercampur ke? Mcm mana saya nak tahu yg saya gune tu free basic ke atau internet yg dilanggan?
    2)yg free call tu. Kan ade yg basic 20minit. Kalau stp kali topup pun akan dapat sbg contoh rm5 =5minit. Kalau saya rajin topup, adakah kesemuanya akan dicampurkan dan boleh dikumpul2kan kalau tak digunakan dan dibawa ke depan?

    1. 1) Ya. Kalau anda langgan internet, anda akan pakai internet yang anda langgan itu sampai kuota habis, tapi lepas tu tetap masih boleh online guna free basic internet. Free basic internet ni speed slow je. Kalau anda tidak langgan apa2 internet pun masih boleh guna free basic internet.

      2) tidak dapat dikumpulkan

  58. saya nak tanya, saya nak tukar sim maxis ke celcom. tetapi saya mempunyai baki kredit. Jika saya tukar ke celcom, adakah kredit balance saya hilang atau tidak?

  59. Nak tanya, saya baru beralih plan dari x2 ke sim magic ni, jiran sebalah rumah guna lenovo je dapat line 4g, saya pengguna iphone tapi line still 3g, kenapa Ek? Mohob pencerehan?

  60. adakah kelajuan internet sama diantara semua plan..contonya antara RM25 (1GB) dan RM38 (2GB)..sbb bulan lps saya langgan yg RM38,line ok jer..bulan ni saya langgan yg RM25, line asyik putus..kadang2 tu wasap x masuk terus walaupun kuota masih byk..

  61. Saya nak tanya , sy pakai magic sim dah sebulan . Lepas habis tarikh , saya topup untuk bulan kedua pulak tapi kuota internet bulan lepas ade dalam 600 mb lagi . Bile saya topup untuk bulan kedua , kuota internet bln lepas takde pon dalam kuota bln ni … kata kalau internet tak habis , akan ditrnsfer ke bln depan ..macam mana tuh ?

    1. Kena topup atau pastikan kredit mencukupi sebelum habis tarikh baru boleh carry forward. Contohnya anda melanggan plan RM38/month dan tempoh anda tamat pada 20 Ogos 2015, maka anda kena pastikan kredit anda cukup RM38 sebelum 21 Ogos 2015 dan akan ditolak secara automatik pada tengah malam 12.00 am (21 Ogos 2015) dan sebarang kuota yang tinggal akan dibawa ke bulan seterusnya. Kalau lepas tamat tempoh, baru topup memang tidak dapat carry forward kuota sebelum ini. Harap membantu.

  62. Hai nak tanya sikit..sebelum ni saya pengguna maxis..masa guna sim maxis saya aktifkan line 3G still Dpt line..Skrg saya dah tukar ke magic sim saya aktifkan line 3G terus xde line..kenapa ye?? Adakah line dekat magic sim saya xsupport line 3G??

  63. Tanya sikit…. bagaimana nak share kredit untuk magic sim ni….sebab saya tak boleh pindah kredit dari sim magic ni

  64. Hi. Nak tanya lah. Tadi saya baru je beli magic sim and dah register.. tapi dari tadi network emergency call, saya cuba buat call, dial 124,118, tak boleh, not register on network. Kenapa eak? Kena tunggu berapa jam dulu, baru sim nya boleh guna ke?

  65. Bila baca balik semua comment semua sama ja.hahaha,adoi.sebelum tanya tu bca dlu.mmg btoi apa yahudi ckp orang islam mlas membaca.apapon good job kaki promote.Smua persoalan terjawab.

  66. bos sy punya xpax still X2 sy syg nak tukar ke magic sim lg pun sy call still 28 sen 10 mnit msj pun still 1 sen di banding kan dgn magic sim mhal je rsa…..

  67. hi nk tnya.. Sya top up rm30 pastu sy aktifkan plan rm25 utk 1gb n 150 min.. Balance credit sy suppose ade rm5 kan.. Tp kenape balance sya kene tolak ye? Boley terangkan?

  68. Saya baru sahaja langgan magic sim . Saya ada confuse ni . Kalau saya topup dan tamat tempohnya tamat selepas 10 hari . Tapi saya juga ada langgan plan internet yg mengatakan tamat tempoh utk plan internet adalah lagi sebulan . So Setelah hari ke 10 tu , Saya tak dapat menggunakan pelan internet saya . Mohon Pencerahan

    1. hai, kalau ikut T&S Xpax, internet tidak boleh digunakan kalau dalam grace period iaitu fifty (50) days from the expiry of the validity period of your account.

  69. Admin , magic sim kan boleh share credit . Then , cam biasa la sy buat “RM1 send to 1” . Pastu dia send ni “Sorry, we’re unable to process your request as your usage is less than RM10. Transferring Credit can only be made once your usage has reached RM10. TQ” . Ape masalah kat situ ye ???

  70. Maaf nak tanya berkaitan isu ni juga. Admin kata kalau nak carry forward yg lebihan internet tu kan make sure kene ada topup yg mencukupi dan dia akan tolak auto kan. Jadinya tak boleh la kalau nak tukar2 langganan tiap2 bulan. Contohnya bulan ni langgan monthly rm38. Katakanlah baki internet masih ada 1GB. So sy carry yg lebih 1GB tu ke bulan berikutnya. Bulan berikutnya tu sy taknak langgan yg monthly rm38 2GB tapi nk langgan yg rm25 1GB tu. Maksudnya tak boleh tukar2 langganan la sbb dia auto?

    1. Boleh jer batalkan dan tukar ke plan lain bila-bila masa (tak perlu tunggu hingga habis tempoh) cuma data tidak dapat carry forward. Ataupun, kalau kuota habis alang-alang contohnya tinggal 3 hari lagi tapi kuota dah habis, kita boleh je terus subscribe plan yang baru tanpa perlu tunggu tempoh kuota habis.

  71. Hai nak tanya..saya dah migrate ke magic sim..line saya still Dpt 2G walaupun dah buka yg 3G..dulu guna maxis bole Dpt 3G..adakah sim saya xsupport line 3G??

    1. hai..awak ni migrate dari no. celcom to Magic Sim atau dari maxis ke Magic Sim? masalah ni awak kena tanya pihak celcom kalau ada apa2 problem sbb agak mustahil kalau sim sekarang ni tak suport 3G kalau area dan setting hp memang dapat support 3g

  72. Limit basic internet ni berapa ye?TadI scroll kat comments awk kata yg limit dia 3gb sebulan tapi bila tengok celcom punya terms and cconditions lain pulak.
    “The Free Basic Internet is up to a maximum of 500MB usage per month per mobile number only.”
    Yang mana betul nie?

  73. hai..saya nk tnya..sya dh covert magic sim dri uox..sbb ap kredit sya makin kurang tpi sya blom pkai lgi?dlm msa shari bleh hbis rm10..

  74. assalamualaikum,klau dah khabisan limit basic internet tu means kita kna langgan kuota y berbayar la kan..
    jd soklan sy,klau sy x langgan tp trus jak topup baru adkah basic internet tu automatically on @ kna tnggu smpai kredit y lama habis?TQ

  75. Camne kalau nk tahu berapa quota basic internet yg tinggal? Kalau selalu on je mobile data tu boleh habis tak quota 500mb tu? Takut pulak kalau kena caj PPU

  76. hai admin.nk tnya sikit.sy baru je beli sim card magic sim yg baru dlm seminggu yg lepas.kenapa ye setiap hari kredit di tolak rm1 setiap hari.padahal sy tak pernah langgan apa2 pom.just guna basic internet jer.hope admin dpt tolong.

  77. Maaf nk tanye,basic internet magic sim ni slow sgt ke sampai mesej whatsapp xleh keluar/masuk??? Sya kene langgan data ataupun topup baru mesej whatsapp masuk..kenape ek??

  78. hello. nk tnya sikit psl magic sim ni…klau sya x gunakan kredit atau internet ect ( sb sya pkai 2 simkad yg berlainan telco) adakah selepas tamat tempoh tu dah x blh topup atau expired trus nombor tu sb sya hanya nak guna jika sya balik kampung je sb line utk simkad sya yg 1 lg xde coverage di kampung sya.

  79. Saya nk tau….apa masalahnya wt saya pening kpala…saya dapat mesej dr 28882..masalah d cni bla saya reply ke 28882….kluar mesej ‘mesej not sent’…bla saya masukkan sim kdalam hp lain..ok pulak..d balas succesfull… ape n d mana..masalah hp saya ni. .

  80. Salam. Betul ke free basic internet untuk magic sim ni sbulan limited 3gb sahaja? Klu da abis free 3gb, bln sterusnye die akan bgi lgi la 3gb tu?

  81. Hai,,,,nak tanya sikit….macam kita dah topup rm30,jadi kita akan dapat free basic internet selama 30 hari kan.adakah kita masih perlu melanggan pelan internet atau hanya perlu menambah data internet?

    1. ya betul, melainkan anda guna internet hanya untuk whatsapp, wechat je..tak payah langgan (kalau anda tahan speed slow). Nak tengok video macam youtube tu memang tak dapat lah sebab lambat sgt.

  82. Hi, Sy baru guna magic sim, saya ada topup rm30 masa mula2 tu. Tapi selang beberapa hari, sy dapat mesej drpd 28882 yg langganan weekly sy dah renew sedangkan sy x pernah buat langganan tsbt. Kalau sy stop langganan tu, ada ka akan menjejaskan quota internet semasa sy topup RM30 tu?

    1. langganan akan renew automatik kalau ada buat langganan terdahulu (mungkin dibuat tanpa disedari seperti kuga kes kebanyakan orang yang komen di sini yang terlanggan plan RM1/day). Kalau STOP langganan, ia tak akan menjejaskan kuota internet.

  83. RM0 U’ve fully used yr FREE basic Internet for this month.Continue to chat on WhatsApp &[email protected] RM1/day!Send NET1 to 28882 now!For more Internet plans,dial *118#..kata free slalu.sdgkn smlm dh tpup.kna bli intrnet bru leh gna..knp??

  84. nak tanya, kalau tempoh sah kredit iaitu validity date dah expired, maknanya free basic internet tak boleh digunakan lagi, adakah kredit akan ditelan jika data tak off??? ke kena off data sebelum expired tempoh sah kredit??

  85. Byk kali try convert to sim magic asik2 dpt msg ‘sorry we are unable to process your request at this point. Please try again later’
    Waduh2…….

  86. hai..nak tanya…saya pnguna magic sim…baru2 saya ada melanggan internet sebulan rm 25…masalahnya sampai sekarang saya still x dapat guna kuota 1gb tu…bila nk tgk u tube pon still berdasarkan basic internet..bila check status 1gb x jalan pun…internet sangat slow…sedang kan saya dh melanggan internet 1 gb rm25…cmna dy nak guna 1 gb tu
    ..dan bukannya basic…

    1. berdasarkan pengalaman kami,kalau dah melanggan on data sahaja terus boleh guna dah…dan tak ada cara untuk tahu sama ada kita gunakan free basic internet ataupun internet langganan jika kita telah membuat langganan (atau mungkin sekarang sudah ada?)

  87. Admin, sy nk tanya, klu sy bt MNP drpd maxis #Hotlink ke celcom magic sim, nnt automatik akn dpt plan magic sim ke mcm mna? tlg terangkan sikit, tq ๐Ÿ™‚

  88. Hii, nak tanya ya, kalau i beli magic sim baru bulan lepas, tapi takde aktifkan dlm 3 hari, skrg i nak top up kat website celcom tak leh, website show i takde aktif no and kena make the 1st call, i call celcom servis dia org kata no takde register, suruh i pgi celcom center buat, i pgi 2 kali dah, 1st i just register lah, tunggu 2 minggu masih tak leh, then go again dia org cakap no ini expired 2013 pulak.

  89. Bos nak tanya sikit.. Saya ada Dpt msj dari Celcom yg saya dah habis guna free basic internet.. Mcm mana nak tau yg basic internet saya tu dah di renew baru?? Btw free basic internet tuu dya bagi berapa gb eh??

    1. free basic internet 500MB sebulan, renew pada tiap2 bulan…kami tak tahu bila akan renew sama ada setiap awal bulan ataupun ikut tarikh haribulan ketika mula gunakan Magic SIM ni

  90. hai. sya dpat msj dr Celcom yg sya dh hbs gunakan internet prcuma untuk bulan ini. and sya takdpt nak online tp expred date sya lagi lama. mcm mane eh ? nak aftifkan internet prcuma lagi?

  91. saya ada dapat mesej daripada celcom, New subscriptions for RM1 Daily Internet Plan will be discontinued starting fr 21/9. Since yr subscription is now active, u get to enjoy the plan continuously with daily renewal. Just b sure to hv sufficient credit. TQ!. apa maksudnya ea?

    1. free basic internet ni ada kalau validity masih ada dan tidak melepasi 500MB sebulan. Setahu kami tak boleh pilih kalau nak gunakan internet free basic ataupun internet langganan jika ada langgan internet.

      Kes awak ni, mungkin awak dah habis guna kuota 500MB basic internet tu.

  92. Hi. Saya baru beli Magic sim dan sudah register kat kedai. Bila nak buat call untuk aktifkan number xleh lak. Brp jam baru bole guna?

    1. semua pengguna Celcom Prepaid boleh tukar ke plan Magic SIM ni, kecuali Plan Celcom First Prepaid, awak kena bagitau masalah ni di pusat celcom…kalau masih tak dapat2 juga.

  93. Saya guna xpax. Validity sampai Januari 2016. Kredit RM130. Data 700mb dan tempoh data habis 23 September. Jika saya bertukar ke magic sim, apa jadi kepada validity, kredit, baki data dan tempoh data ?

    1. validity memang hilang, jadi 30 hari maksimum, kredit akan ditolak RM5 (caj untuk migrate) dan data internet akan hilang…lebih baik habiskan dulu kuota internet sebelum migrate

  94. nk brtnye.. magic sim ni support tuk 4G kn..? sy migrate dari xpac ke magic sim.. tp knpe 4G x support… hp LTE dan brada di kwasan 4G.. mntak pnjelasan..

  95. hye saya pengguna magic sim 2bulan yg lalu..skrg internt basic tu da xboleh pakai,adaka basic internet saya suda habis?adik saya juga kes yg sma celcom ada hantr free basic suda habis,bukanka free basic ni tdk perlu kuota?

  96. salam hye..nk tnya..celcom magic sim ni kan free basic enternet knpa tkle online ye..saye tak beli lgy kuota..tpi langsung takle buka whatsapp..and wechat…sedangkan dia kata free basic untuk on whatspp and wechat..mohon penjelasan terima kasih

  97. maaf sy nk tny klu sy da guna 500mb tu ada plan lain lg tk sy blh langgan selain plan langgan daily weekly dan monthly??sbb sy tgk ada satu langganan tu utk tmbh mb je…

  98. sy da tukar pelan xpax ke pelan magic sim.nk tanya pasal kadar caj sms.kalau sms ke rangkaian sama iaitu celcom magic sim ke celcom kena caj 12sen ea bg sekali sms atau 1page..mcm mahal lak.sbb sblm sy tukar pelan ke magic sim ni kadar caj ke rangkaian sama celcom ke celcom kena 1sen je.dan ke rangkaian lain kena 5sen je.boleh tak sy nk tukar ke pelan lama?mohon pencerahan..tk

    1. kalau dah tukar ke plan Magic SIM memang tak boleh tukar balik (ada dalam T&S dia), sms kira mahal la ye, plan ni lebih kepada penggunaan internet, free je kalau guna Whatsapp, etc.

  99. sye dh beli internet 2GB,belum abis lg internet tu ,sye dh beli internet 500MB RM10 untuk nk try burung hantu.Adakah bile data 500MB tu habis,dia akan kembali kepd
    data yg 2 GB TU.

  100. hi…nak tanya ni. sy sudah 3 bulan lebih guna magic sim tapi rasanya ada masalah. sbb free basic internet dah x bleh connect setelah menerima sms “free basic internet melebihi had”. padahal selama ni ok jer…dah on data & restart berkali kali tapi masih x dpt. adakah basic internet magic sim mempunyai had? kalau langgan plan internet rm5 utk 1 hari, ok pula. free basic internet dah x bleh pakai. mcm mana tu??

  101. Tempoh sah saya masih ada lagi 3 hari. Tetapi saya mendapat mesej dari celcom mengatakan “Anda telah habis guna Basic Internet PERCUMA untuk bulan ini” padahal dengan Magic Sim dapat Free basic Internet sepanjang tempoh sah. Boleh beri pencerahan.

  102. Macam mana nk bgi nombor magic sim kita kekal aktif kalau tak guna setahun?..ada yang ckp topup sekurangnya 3 bulan sekali.. Betul ke?

  103. Hai….saye nak tanye ….sblum ni saya pakai sim ni ok je…..saya langgan seminggu RM 10 500 mb…..quata ade lagi….mase pun ade lagi….tapi internet saya hanye boleh pakai dekat slot sim card 2g…..kalau yg slot 3g….internet x jalan….saya dah cube dekat phone lain…..tapi same je…on data….tapi xde pape?…..macam mane ye

    1. coverage ada 3G tak? atau tersalah set kat hp GSM only? kalau sebelum ini dapat mungkin masalah coverage tidak bagus, kalau tidak mungkin SIM card ada problem, awak kena jumpa orang celcom untuk mereka selesaikan

  104. nak tanya pasal magic sim..kalau reload rm30 ke atas akan dapat free 300mb kouta internet dan free 30minit call& sms kan..pastu dalam masa yang sama kita langgan pelan internet monthly rm38 iaitu 2gb kouta internet dan 150minit call& sms..nak tau, adakah jumlah kouta internet, call& sms akan dicampur yang drpd kita reload td dengan pakej internet yang kita langgan tadi??terima kasih

  105. Free internet yg kita dpt tiap2 kali topup mcm topup rm5 dpt free 50mb tu dh xda ke? sy pnya dh xdpt pn. Sy x surf apa2 website dlm phone ni melainkn whatsapp je.
    Free internet setiap kali topup ni promosi je ke? skrg knpa dh xda..

  106. RM0 U’ve fully used yr FREE basic Internet for this month.Get 500MB with FREE Internet Burung Hantu(1am-7am)@ RM10/week!Send NET10 to 28882!More plans,dial *118#
    Sya bru dpt msg dri celcom, free basic intrnet ni dah xblh guna ka? Bulan depan bru blh guna pula ka?

  107. nak tanya….sblom nie wat internet weekly rm10..pas ckup seminggu kredit kne tolak rm10 dia ckp dah auto renewal untuk semingu yg baru..tpi bila chek baki intenit dia ckp sy tiada langan internet…yg pelik skrg nie rm10 dh di tolak tpi internet nya xde.boleh terangkan knp???
    #magicsim

  108. nak tanyasaya baru beli magic sim kad dr kedai celcom.saya dah masukkan sim kadnya dlm tel tapi x aktif pn. macam mana nak aktifkan nombor magix sim saya ni tapi masih tidak boleh membuat call&sms.

  109. Assalamualaikum..saya baru je pakai magic sim ni jd ada sikit soalan nak tanya..kalau kita x langgan pakej utk internet ataupun kita x topup utk dapatkan kouta bg hifi speed,adakah kita still boleh dpt free basic internet?n kalau still boleh dpt free basic internet tu tempoh dia sampai bila akan dapat free basic tu?sekian..terima kasih

    1. dlm masa 24 jam lepas activate magic sim tu, kau akan dpt free hi speed internet 200mb free selama 5 hari. dpt jugak free basic internet. speed 64kbps

  110. Dulu mula2 pakai magic sim ni,Kalau top pap rm10 dapat 100mb,rm5 dapat 5mb,tapi sekarang saya top pap rm10/rm 5 dah tak dapat.kenapa boleh macam ni?

  111. Hi,sy nk tnya, sy baru beli magic sim ni dan dah register, seller tu cakap suruh tunggu sejam tp dah hampir shari sya tunggu, tp sim still x aktif, nk call mesej smua still xboleh, then sy pegi tnya seller tu, then dia suruh tunggu lagi sejam tp dah lebih ni, tlg ek, sy xpandai tntang hal cenni…

    1. kena deal dengan seller tu betul-betul ni..kenapa masih tak boleh juga, mungkin ada problem register, ke macam mana.kalau tak settle juga, pergi direct tanya pusat celcom sebab hanya mereka je boleh selesaikan hal2 macam ni

  112. admin..sy nak tanya ..saya ada langgan pelan internet rm 10 weekly sebelum migrate ke magic sim….saya nak tanya tempoh expire internet sy adakah masih seminggu atau terbatal…..lepastu bulih ke saya guna internet burung hantu jika sy laggan internet weekly sebelum migrate

    1. memang batal lah sebab plan tak sama..tapi rm10 jer tu so tak perlu risau sangat, hehe.

      tak boleh, internet burung hantu hanya untuk magic sim jer…awak langgan internet sebelum migrate ke Magic SIM, so dah tak valid. awak kena langgan internet mingguan atau bulanan baru dapat guna internet burung hantu guna magic sim

  113. nk tanya sebentar . .kenapa sy sent sms MIG MAGIC to 28882 . .selepas itu . MIG YES kan..tetapi..kenapa celcom hantar sms “sorry.we are unable to process your request at this point.Please try again later.” …..sila bantu bos.

  114. sy dpt celcom magic sim dr celcom axiata..mslh nya sy nak on,tp kna dftr lg..dh cba dftr dkt celcom centre,tp katanya x blh dftr..tlg bntu sy mcmn Nak aktf kn sim nie..

    1. kena daftar lagi tu maksudnya dah pernah daftar ke? Maaf ye, jujurkami tak dapat bantu hal macam ni, awak kena tanya pusat celcom betul2, sebab kalau mereka tak dapat bantu, yang lain pun memang tak akan dapat

    1. free internet magic sim tu unlimited. so tak perlu cek kot. sbb dh mmg unlimited. nk cek mcm mana. huhu. kalau yg subscribe tu boleh la nk cek.

    1. yep. utk yg guna magic sim je. kalau kau pakai no celcom lain takleh. kena buat plan xpax magic sim. haha. takpon beli je simcard magic sim baru. 5 ringgit je pon.

      1. oh ingtkan smua nombor celcom boleh pakai internet burung hantu ni. huhu. mcm berbaloi gak pakai magic sim ni. dpt free internet tgh malam. dh la aku jenis bjaga malam. hahaha

  115. saya nk tnya..magic sim nie akan dapat free call kan..sy top 4 10 tapi sy x langgan ape2 plan internet pon..tp bila sy call ke no celcom..kredit saya dipotong

  116. hi, kenapa eh tamat tempoh kredit dia seminggu je. pastu saya dah guna internet free basic sampai abis mb, pastu dah tak boleh guna internet free basic . kata free ? tapi asal tak dpt langsung walaupun dah aktifkan balik.

  117. sapa2 yg suka jadi burung hantu mlm2 guna internet burung hantu, boleh join teka gambar magic sim wei.. dapat samsung note 5 wei.. masuk je website xpax kat stu je contest.

  118. terbaik magic sim skrg. sblm ni bg internet free burung hantu. skrg ni bg telepon free kat burung hantu. untungla sapa dapat note 5 free

  119. the best part magic sim call 2.5 sen seminit. hahaha. puas hati bergayut smpai malam. sambung pulak dgn internet burung hantu sampai pagi. weekend pulak esok.

  120. Baru je start gune magic sim ari ni
    skrang gah gune
    anyway nk tnye ni internet burung hantu ni mcm ne nk gune eh?
    x fhm kebenor le

  121. Skrg nk tkar plan ke magic sim melalui msj xboleh dh ke?? Sbb ble sy buat dia akn balas this servis not available at moment. Sy gne sim 1 malaysia.

  122. klu no xpax dlu bole buat 8pax..klu mxs pulak dy ad active10..maksud ny activkan no org yg slalu kte contact..SMS bole dpt 1sen/SMS..tp klu magic Sim ni bole buat mcm tu x??

  123. hai, juz nak tanye. sy dah tukar ke pelan magic sim. sebelum ni gune celcom X2, sy tak perasan cas sms magic sim nie 12sen, sy pulak bnyk guna sms. boleh tak kalau sy nak tukar ke pelan x2 balik?

  124. Dulu saya punya expired tahun 2024 lebih kurang,tapi lepas tukar magic sim ni expired seminggu je.kirenya lepas seminggu tu kredit berlebihan akan burn dan internet pun xboleh diakses?ada cara nak panjangkan expired tak?

  125. nak tanya…internet burung hantu ni hanya utk social apps,youtube ataupun kita boleh download apa sahaja cthnya seperti pc games?

  126. saya baru beli simkad baru magic sim, tapi kedai tu tak dapat register nombor sebab internet offline, macam mana cara saya nak register sendiri simkad baru tersebut?

  127. Xpax magic simm data prepaid ni tak boleh kongsi ke dengan device lain, maksud saya bila saya aktifkan hotspot didlm bbz10 saya, komputer saya yg menggunakan hotspot tu bg error msg, web service not allowed, kenapa ya?

  128. Hai…dulu saya guna plan x2…tapi dah tukar ke magic sim….soalan saya…kenapa kalau saya topup..tapi xda dpat kuota free??

  129. Haii…saya dlu guna plan x2 tapi dah tukar ke magic sim……tapi knpa kalau saya topup..xda dpat free kuota?? Saya cek kuota..dia ckap tiada langganan internet

  130. 1) kalau saya guna celcom xpax biase dan ade expired date setahun, tpi saya nak guna MIG MAGIC ni ?
    2) kalau saya guna magic sim , macamne nak tahu yang saya dah ade free basic data . dan macamne saya nak tahu baki data tu lepas saya guna
    3) sekiranya saya ade free bascdata , lepastu topup tu dah tarikh luput . data tu masih boleh digunakan ke ?

  131. Saya baru beli magic sim dan melanggan internet sebulan rm25 tu, selepas seminggu line 3g H hilang, masuk hari ni dah 3 hari x dapat 3g , keluar E @ G shaja , langsung tak boleh online. Mcm2 cara dah buat reset apn dll tetap x jeluar 3g n h. Bila saya masukkan sim maxis ada pula line H n 3g. Adakah masalah line.? Ataupn simkad?

  132. Boss,nk tnya,sya baru beli magic sim ptg tadi,n sya cuba on kan mobile data tapi tak keluar signal pun.tp bile sya cuba call tlefon kakak saya,keluar no.telefon sya.sya dah tunggu 3 jam tp sya tak boleh pun basic internet padahal sya dah langgan internet RM10..mcm mne ek?

  133. salam persaudaraan…nak Tanya…saya pengguna digi kampus…..kalau saya nak tukar ke magic sim ni,
    boleh k?… dapat terangkan langkahnya kalau boleh?

  134. Nak tanya sikit..saya baru migrate sim xpax saya ke magic sim…sebelum ni xpax 3g saja..klu tukar ke magic sim, automatik boleh dapat 4g lte ke..atau pun kena tukar sim ke 4g lte.

  135. hai..sy baru langgan internet untuk 1bln skg sy pkai sim xpax24..klu sy tukar magic sim langganan sy terbatal atau tidak

  136. Hi,bagaimana saya nak tau expired date no.tel prepaid celcom Magic SIM yg saya beli?perlu dail apa?bila saya perlu top up utk pnjgkn tempoh talian?
    Valid date itu utk tempoh plan internet ke?

  137. Salam..nak tnya.. saya dah type mig yes..lps tu dia ckp in progress.. tpi bile cek *124# tak tukar2 lagi..knape ek..dah satu jam

  138. Salam bosku,sy rsa semua soalan da trjwb,so pa 2x kadar pgilan lebih bgs or xbgs dr magicsim?..1 g sy tabik ko bosku..dengan seribu 1 soalan yg masuk akal n x..semua dijawab dgn hati yg ikhlas..caya la bro..haha

  139. Nak tanya kenapa ya bila saya langgan data sebulan lps habis tarikh validity internet jadi slow padahal internet sya msih ada 1 gb lg…internet burung hantu pun sama jd slow…tq

  140. Bertahun guna celcom xpax, tukar ke Tunetalk dlm 8 bulan..kembali semula ke celcom bulan ni…dulu masa guna celcom xpax leh add 8 nombor kegemaran dengan caj sms 1sen/permesej….Magic Sim x leh mcm tu ke??? 12sen mahal jugak la.. tunetalk 1 sms 10sen..

  141. bos nak tanya…klau sye dri plan x2 tuka ke magic sim…plan internet sye sblum tu still ada atau kene renew baru bos..?

  142. bos klau sya tuka plan dri x2 ke magic sim..plan internet x2 sye masih ade atau kene renew plan internet baru..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *