Semakan Keputusan SPM 2014 Secara Online dan SMS

Para calon SPM 2014 sudah boleh membuat semakan keputusan SPM 2014 yang telah mereka duduki pada tahun lepas mulai 3 Mac 2015 ini.

Keputusan SPM 2014 pasti dinanti-nantikan oleh pelajar bagi menentukan halatuju mereka selepas ini sama ada untuk menyambung pelajaran di peringkat yang lebih tinggi  ataupun memohon pekerjaan, contohnya di laman web SPA.

 

 

Bagaimana cara membuat semakan keputusan SPM 2014 ?

Cara semakan keputusan SPM 2014 boleh dibuat dengan cara pergi ke sekolah atau tempat anda mengambilSemakan Keputusan SPM 2014 Secara Online dan SMS peperiksaan SPM dulu. Keputusan SPM 2014 akan mula diumumkan dan boleh diketahui pada pukul 10 pagi hari Rabu (3 March 2015).

Para pelajar juga boleh semak keputusan SPM 2015 melalui SMS iaitu SMS langganan dan result SPM 2014 mereka akan dihantar pada pukul 10 pagi, 3 Mac 2015. Cara semakan SPM 2014 melalui SMS ialah seperti berikut:

Taip:

SPM2014 <jarak>SEMAK<jarak>NoKP<jarak>AngkaGiliran dan hantar ke 15888

Caj penghantaran ialah 15 sen dan caj penerimaan pula ialah 20 sen.

Semakan Keputusan SPM 2014 Secara Online dan SMS

Bagi Semakan keputusan SPM 2014 secara online pula boleh dibuat melalui Sistem SAPP.

 Semoga apa yang anda semua usahakan sebelum ini membuahkan hasil dan anda berpuas hati dengan result SPM 2014 yang telah anda perolehi. Bagi yang mendapat keputusan yang cemerlang, tahniah diucapkan! Tetapi ingat, perjuangan anda bukan setakat SPM sahaja dan perjalanan anda masih jauh lagi sebenarnya. Semoga anda terus berjaya di masa hadapan.

Bagi yang mendapat keputusan yang tidak berapa baik, jangan terus berputus asa sebab keputusan SPM bukanlah kayu pengukur bagi kejayaan seseorang. Anda masih boleh memperbaiki diri anda untuk masa depan yang lebih cerah.

So, anda dah buat semakan keputusan SPM 2014 anda? Semak keputusan SPM 2014 anda sekarang!

2 Replies to “Semakan Keputusan SPM 2014 Secara Online dan SMS

  1. Salam Kpd yg berjaya saya ucapkan tahniah tpi saya tak berjaya dlm intvw d melaka pada 10/9 yg lalu..sedih juga kerana saya telah memohon jwtn ptd sejak dari tahun 2002 sehingga lah 2009.dalam tempoh tersebut yg paling byk dialami adalah tak lulus exam lulus exam 3-4 kali dan seterusnya di panggil ke PAC sejak tahun 2007. cuma pada thn ini shj saya bernasib baik dipanggil ke temuduga dan mengharapkan kali ini merupakan rezeki saya ttpi hampa sekali walaupun saya telah menjadi pegawai kontrak sejak tahun 2002-2008 dan menjadi pegawai ttp mulai thn lepas sehingga kini. Semangat dan cita2 saya tidak pernah padam.Tetapi saya merasa kecewa kerana panel tidak melihat pengalaman yg saya ada dlm perkhidmatan awam hampir 7 tahun dan semasa ditemuduga panel juga mempertikaikan knp saya minta ptd sedangkan saya telah ada kerja tetap. Telah berulang kali saya tegas dan nyatakan kerjaya ini merupakan impian saya sejak memasuki perkhidmatan awam walaupun saya hanya berstatus kontrak pada suatu ketika dulu. Saya jangkakan ini merupakan provokasi dari panel ttpi kebenaran dibuktikan dengan keputusan temuduga tempoh hari. Usaha, ikhtiar dan doa telah saya lakukan dan mungkin bkn rezeki saya sbg ptd dan saya telah buat keputusan tidak akan memohonnya lagi. Kepada yang berjaya Selamat Maju Jaya saya ucapkan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *