Senarai Harga Sony Xperia Smartphone (Malaysia Price Latest)

 Sony Xperia Smartphone adalah brand smartphone yang memang sangat popular bukan sahaja di Malaysia tetapi juga di seluruh dunia. Jom tengok senarai Harga Sony Xperia Smartphone (Malaysia Price Latest) di bawah.

Harga Sony Xperia Smartphone Di Malaysia

Harga Sony Xperia Z3 Malaysia Price: RM2399

Harga Sony Xperia Z3 Malaysia Price

Sony Xperia Z3 ialah smartphone flagship Sony terbaru pada masa sekarang menggantikan Sony Xperia Z2. Spesifikasi Sony Xperia Z dikuatkuasakan dengan 2.5Gz Quad-Core Snapdragon 801 processor dan 3GB RAM untuk performance yang lancar dan laju. Waterproof rating terbaik di dunia dengan IP65/68 dan mempunyai spesifikasi kamera smartphone terbaik dan mengagumkan dengan 20.7MP (megapixels).

Harga Sony Xperia Z3 Compact Malaysia Price: RM1899

Harga Sony Xperia Z3 Compact Malaysia Price

Spesifikasi Sony Xperia Z3 Compact ialah lebih kurang sama dengan spesifikasi Sony Xperia Z3 cuma saiznya yang lebih kecil iaitu 4.6 inci berbanding 5.2 inci Sony Xperia Z3. Sony Xperia Z3 Compact sangat popular bagi pengguna yang tidak berminat dengan smartphone bersaiz besar dan dianggap Smartphone compact terbaik di dunia. Kamera berkualiti dengan 20.7MP.

Harga Sony Xperia Z2 Malaysia Price: RM1899

Harga Sony Xperia Z2 Malaysia Price

Harga Sony Xperia T3 LTE Malaysia Price: RM1399

Xperia T3 LTE ialah smartphone yang mempunyai design Stainless Steel di bahagian tepi. Mempunyai saiz 5.3 inci dan saiz nipis, LTE support dan premium design, Xperia T3 LTE ialah pilihan bagus untuk mid-end smartphone.

Harga Sony Xperia T3 Malaysia Price

Harga Sony Xperia Z1 LTE Malaysia Price: RM1499

Harga Sony Xperia Z1 Malaysia Price

Merupakan Sony Flagship Smartphone sebelum Sony Xperia Z2 dan Xperia Z3. Xperia Z1 LTE mempunyai spesifikasi yang sangat menarik pada harga yang agak murah, RM1499 sahaja. Spesifikasi: Full HD smartphone, Waterproof smartphone, 2.2GHz Quad-core Qualcomm Snapdragon & 2GB RAM dan 20.7MP camera.

Harga Sony Xperia Z Malaysia Price: RM1299

Harga Sony Xperia Z Malaysia Price

Sony Xperia Z merupakan model pertama Z series Sony Xperia yang memberi kejayaan yang besar buat Sony.  Sony Xperia Z dilancarkan pada bulan Januari 2013 dan merupakan Flagship Sony ketika itu dan merupakan model yang sangat laris dan sinonim dengan waterproof smartphone. Spesikikasi: Full HD Display, 1.5GHz Qualcomm Snapdragon, 13MP camera dan waterproof smartphone.

Harga Sony Xperia Z1 Compact Malaysia Price: RM1299

Harga Sony Xperia Z1 Compact Malaysia Price

Xperia Z1 ialah model compact bagi model Xperia Z1. Dengan camera 20.7MP, Sony Xperia Z1 Compact mungkin adalah smartphone termurah bagi anda yang mementingkan kualiti kamera.

Harga Sony Xperia C3 Malaysia Price: RM999

Harga Sony Xperia C3 Price

The World’s Best Selfie Smartphone, Xperia C3 dianggap Smartphone terbaik di dunia dalam kategori smartphone untuk Selfie. Sony Xperia C3 ialah proSELFIE smartphone yang mempunyai spesifikasi 5MP camera di bahagian hadapan (front camera) seta 8MP di bahagian belakang.

Harga Sony Xperia M2 Aqua Malaysia Price: RM999

Harga Sony Xperia M2 Aqua Malaysia Price

Sony Xperia M2 Aqua ialah smartphone murah mampu milik jika anda mahukan smartphone waterproof dengan harga bawah RM1000. Xperia M2 Aqua juga mempunyai sokongan 4G LTE.

Harga Sony Xperia M2 Malaysia Price: RM939

Harga Sony Xperia M2 Dual Malaysia Price: RM939

Harga Sony Xperia M2 Dual Malaysia Price

Sony Xperia M2 mempunyai dua variasi iaitu single SIM dan dual SIM.

Harga Sony Xperia T2 Ultra Malaysia Price: RM939

Harga Sony Xperia T2 Ultra Malaysia Price

Harga Sony Xperia M2 Single 3G Malaysia Price: RM799

Harga Sony Xperia E3 Malaysia Price: RM659

Harga Sony Xperia E1 Dual Malaysia Price: RM499

Harga Sony Xperia E1 Dual Malaysia Price

Sony Xperia E1 dijual dengan 2 model iaitu satu single SIM dan satu lagi Dual SIM. Beza harga kedua model ini hanya RM40 sahaja. Dengan spesifikasi audio 100 dB loudspeaker with ClearAudio+ and xLoud™ Experience ditambah pula dengan Walkman experience, Xperia E1 pilihan yang bagus untuk anda yang sukakan muzik. Harga Sony Xperia E1 Malaysia Price: RM459

Harga Sony Xperia Smartphone Di Malaysia yang disenaraikan ialah mengikut harga yang didapati di cawangan Sony official dan mungkin berubah dari semasa ke semasa. Harga di pasaran semasa mungkin lebih murah sedikit seperti harga Sony Xperia Z3 di cawangan Sony ialah RM2399, tetapi di tempat lain ada yang jual RM2299. Tips beli smartphone ialah kalau harga sony xperia smartphone di cawangan official tidak banyak berbeza dengan tempat lain, better beli di cawangan official tersebut untuk mengelakan masalah seperti anda mahukan model Ori tapi yang anda dapat AP set. Lebih teruk kalau dapat recon set atau klon set. Untuk pengetahuan anda ORI set dan AP set ialah dua-dua ialah original darpada Sony cuma sedikit berbeza.  Tengok perbezaan antara ORI Set, AP Set, Recon Set, Clone Set dan Underwater Set.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *