Tanda-tanda Kekasih Curang (Lelaki & Perempuan)

Bagaimana mengenal tanda-tanda kekasih curang dengan anda (tak kisah lelaki atau perempuan)? Pernah kita dengar ada yang mengatakan bahawa dunia ini adalah pentas lakonan yang sebenar malah jauh lebih hebat dari lakonan-lakonan di filem atau drama-drama hits yang ramai peminat.

Begitu juga dengan perhubungan, kita tidak akan pernah tahu sama ada si dia benar-benar serius dalam perhubungan atau kita cuma dijadikan mainan untuk melepaskan rasa bosan. Tetapi, kita mungkin boleh mengesan awal tanda-tanda kecurangan kekasih kita dan mungkin boleh selamatkan lagi perhubungan kita dan dia sebelum ia memang tidak boleh diselamatkan lagi.Tanda-tanda Kekasih Curang (Lelaki & Perempuan)Berikut ialah antara beberapa tanda-tanda kekasih kita curang:

  • Kekasih anda sudah jarang contact anda atau jika call atau message (FB, Whatsapp, Wechat, etc). Jika anda contact dia, dia akan selalu bagi jawapan seperti rasa penat, mengantuk dan mahu tidur, baru nak mandi dan sebagainya. Ringkasnya, dia akan bagi jawapan supaya perbualan tidak berpanjangan dan akan terhenti di situ sahaja.
  • Dia sudah jarang tanya atau ingin tahu aktiviti anda. Kalau dulu, dia selalu tanya apa yang anda buat hari ini, tapi kemudian sudah tak tanya lagi tentang aktiviti anda. Maksudnya, dia macam sudah tak kisah apa anda hendak buat. Walaubagaimanapun, mungkin juga selama ini anda memang jarang mahu berbual tentang aktiviti anda so dia pun malas nak tanya.
  • Apabila bercakap, dia macam tidak berapa berminat untuk bertentang mata dengan anda dan selalu mengerutkan dahi atau tengok ke tempat lain. Anda akan tahu perbezaannya jika dulu dia suka pandang wajah kita semasa berbual, tetapi kini macam nak tak nak saja tengok wajah kita. Tapi, kalau kekasih anda seorang pemalu dari dulu, mungkin dia nampak takut-takut untuk pandang wajah anda.
  • Dia selalu mengelak perbualan tentang aktiviti dengan rakan-rakannya yang lain di tempat kerja,rumah sewa, etc. Salah satu sebabnya ialah dia tidak mahu rahsianya terbongkar jika anda mulai kenal dengan rakan-rakannya.
  • Satu lagi tanda-tanda kekasih curang ialah selalu cepat marah dan kurang sabar dengan anda walaupun cuma kesalahan kecil. Selain itu, dia juga selalu mengungkit-ungkit jika anda mengingatkan dia juga pernah buat kesalahan yang sama contohnya tidak menepati masa apabila hendak bertemu.

Kenali Tanda-tanda Kekasih Curang (Lelaki & Perempuan)

Apabila kita mengetahui kekasih kita curang, cuba cari dulu sebab kenapa kekasih kita curang. Kita mungkin tidak tahu bahawa kita mungkin penyebab dia curang dan mungkin masih belum terlambat untuk memperbaiki hubungan kita. Walaubagaimanapun, jika hati dia memang sudah tiada lagi untuk kita, maka mungkin sudah tiba masanya untuk kita move on. Ketahui juga sama si dia serius dalam perhubungan atau tidak,

31 Replies to “Tanda-tanda Kekasih Curang (Lelaki & Perempuan)

  1. Pasangan sy brubah secara mndadak knp yer..dulu x gduh nk kluaq lupak tpi skrang laen…suka berfikiran negative cepat merajuk dgn sy…

  2. dulu kami senang sekarang dia curang . walaupun dia curang aku tetap sayang kan dia walapun hati aku skit untuk terima . tapi biar lah mungkin balasan tuhan untuk aku .banyak kenangan kami bersama susah untuk di lupakan . cuma boleh menahan kesakitan

  3. Dlu die sllu contact msg sye bile die rindu…
    sllu chat sye kt wechat tpi skrg ni sye nk cht die asyik kta busy je…. pstu dh tk contact sye lgsug pon.. brpunya tpi mcm tk je

  4. Sy x thu apa slh sy…perubahan nye skrg semkin ketare..
    sy seolah olah tidak pernah hujut dlm hidup dia…
    dulu dia selalu coll n wsp sy..tpi skrg…dh jarang…

  5. Dlu bf sya 2 orgnya mmg pnas baran dri awl,keras kpla. Klw sya xeply chat atau mcz dya mksd sya lmbt,dya k0l sya tnya sya kt mana.. Klw sya tnya dya tngah bwt pa dya ckp tngah rndu sya,tau la hati sya cair.. Klw sya tnya dya kt mana? Dya slalu ckp kt haty sya.. Tpi skrng nie,klw sya xcht dya smggu atau sbulan p0wn bleh jdi.. Dlu dya slalu k0l sya smpai brjam2,sya thu dn sya phm klw dya leth atau sbliknya.. Tpi,sya keliru dngn prubhn dya..pnah sya nk bwa break,tpi dya xjwb ya atau tdak.. Jdi sya trpksa truskan.. Dh brkali2 p0wn dya curang,tpi haty manusia mcm sya mgkin trlalu lembut.. Sya mfkn,smpai la dya brjnji xkn ulng.. Skrng bnda dulu dn skrng 2 cm sma..

  6. x payah nak tanya atau cari buang masa saja memang perangai lelaki mcm tu so just move on x mati juga klu xda lelaki dalam hidup kalau hanya tahu menyusahkan pasangan bagus xpayah ada bf atau gf

    1. Apa susah, tinggalkan je la walaupun sakit hati n sedih yang teramat, jenis nak pasang ramai. Kepala hotak dia la. Tapi make sure betul ke dia curang ataupn awak just salah faham. Periksa diri layanan awak berubah tak terhadap dia seperti mula2 dia kenal awak, lelaki yang setia cuma mahukan kasih sayang, perhatian, kejujuran dan cinta dibalas oleh orang yang dia sayang. Kalau awak buat acah2 jual mahal samgat, padan muka, kalau sayang bagitahu, jangan ego.

  7. Curang balik aje.. klu dia cari yg lain maka yg pompuan pun cari yg lain. Tak payah nak berduka sngt dgn lelaki ni.. yg dah kawin berani curang inikan pula yg baru gf dan bf.. so the moral of the story is move on n tak perlu menahan sedih hiba sbb yg lelaki dah tentu happy kenapa nak sedih kita yg pompuan dan merana..

  8. Sy sering dimaki kesat oleh kekasih .. Sy simpan no kawan perempuan pun tk boleh tp dy semua boleh .. Bila ditanya sy yg kne maki..kkdg rasa mcm pressure …memula smua indah .. Lama2 pijak kepala dan maruah sy sebagai lelaki … Mungkin sy terlalu lembut kerana terlalu sygkn dia.. Tiada jalan terbaik melainkan sy brdoa semoga allah tunjukkn satu persatu .. Itu yg sy harapkan … Amin

    1. I feel you bro. Aku pun dalam keadaan yang sama macam kau. Terlalu sayang sampai dipijak kepala kita nih. Sampai sanggup tercalar maruah seorang lelaki demi perempuan yang kita sayang. Bersabar dan banyakkanlah berdoa.

  9. dl saya sedih gak bf curang.smpi kurus bdn sy..skrg sy da lps kan dia..biarla dia nak buat apa dia suka..sy pun da senang ht sekarang..x da llki pun ok gak..

  10. Klu saya dgn tunang saya nie selalu bergaduh bro..tapi esok2 ok suda tapi tdk lama lagi bergaduh lagi…sampai saya pun tekanan bro..dan dia juga tiba2 pandai marah…wah…

  11. Sedih la kalau aku ambik berat pasal dia. Contohnya aku tanya dia kawan dengan siapa kat FB last2 aku kena block dan ada 2 orang kawan gf aku lelaki block aku tak tau sebab apa maybe cemburukan aku nasib la budak 2 orang tu jauh dari gf aku tinggal…

  12. saya pn mngalami bnda yg sama saya rsa d lema nak truskn or x.sbb sya trlalu sygkn bf sya tp sya tkud saya syok sndri bila sya call dia cuba mngelak drpd bckp dgn saya.then sya ckp baik” dia tinggi kn suara dgn saya.

    1. Sya pn bru mengelami detik2 ap yg sya ngh brkongsi skrg ni dan sy bca ap yg anda perjelaskn detik yg sya berkongsi ini smua ad dari diri penampilan sikap2 dia ap yg dia bwt ng lakonan2 ng sya dia sblm ni tepat sngt bila sy baca ksemuany ap yg sy kna ambk thu detik2 hmpir tdk akn sehaluan lgi ng sy sy bca tdi mmang mnyakitkn hti sngt trluka hanya allah sja yg tahu brtpa peritny hti sya skrg ni yg sya xbly than lgi brputus tu telah la tiba2 xsmpi dlm sminggu lgi kmi brputus tu tiba2 kwn dia bgithu sya dh ad owg msuk merisik dh smlm hti mmang xthu nk brkta la msa itu allah sja thu..

  13. Boleh tlg sy admin…rmhtga sy skrg btl2 nk bekecai..da berasingan bebulan2..semua contact tmasuk sosial life pon da kne blok…sbb mak ayah masuk campur dan mak ayah buat kptsn.memang semak ler…..salah ke sy termakihamun mertua disebabkn mempertahankn rmhtga sy dr penceraian yg dirancang.dsebbtu isteri benci yg amat pd sy…..pedih mat.tenat seketika bagai dunia tanpa matahari…ouh allah.selamatkan dan kasihkan lah aku.admin pls share some text to mertua yg suka jd pgarah dlm khdpn ank menantu ni..a.s.a.p

  14. tahun pertama sy dgn bf bahagia je xpnh bergadoh. sentiase bersame xboleh berenggang sikit. tp bile dh 4 thun bersame sikit demi sikit tuhan tu tunjukkn perangai die yg suke melyan pmpuan laen. bile ditnyekan soalan utk ape ade kwn pmpuan rmai. die boleh ckp sekadar kwn. tp bnyak kali kantoi msj bersyg2. sy rase dri ni xhujud lg dlm diri die lg. patut la wssp jrang call ssh nak berangkt. dh xtny kemne pegi. hati terlalu terluka bile di pk kn balik.

  15. bf sy mmg nampk sgt die sudah berubah. jarang msj. lambat balas whats app. call ssh nak angkt. bila berckp sekejap xabs perbualan terus letak. semakin hari berubah ketare. ssh berckp jujur.bg alasan bermcm2 alasan

    1. Start cari lain boyfriend lah sekurang-kurangnya Kurang sikit rasa sakit hati bila dia dah someone new…jangan frust sangat just set kan dekat dalam kepala otak’sebelum jumpa the right one kita mesti jumpa setan-setan ni dulu’

  16. hmm.. first2 tuu deaa x pnahh marah2 akuu , deaa slalu manje2 kan akuu ,, deaa jaga ak macam menatang minyak yg pnuh .. tpi xtau knp skunk kdang cpat mrah ,, pnas baran naik angin .. apa mgkin prubahan nyaa tuu sbab ak juga kew ?? atau ada org hasut fikiran deaa? :'( xtauu laa .. tpi ak tetap sayangg deaa ..

  17. Hm..masing2 ade mslh dlm percintaan….dulu gf sye mara …dye kate kalau dye salah mara lah dye…sye x brani nk mara sebb sygkn dye..bru bape ari lps sye mara sikit je…dye trus x lyn sye..n buruk kn sikp sye dekt kwn2 lain…smpi skng msej x reply..dulu on call tiap ari..msej…tpi skng..sikit pon x hiraukn sye…hmm..sye syg dye..

  18. Dh byk kali die curang.dgn customer uber die.nurry indriany dan sorang lg.die cari exgf die ms die study.perempuan tu keje kilang halimatul saadiah(ell/dee).dgn perempuan melaka atiqah aqilah.dgn bff *konon*die unikl rashidah.semua tu die sorok2 buat keje senyap2.
    Perubahan dia amat drastik.busy dgn hp,jarang whatsapp.tidak ambil endah perasaan pasangan.
    Nama lelaki itu..shaifulfahmi kamaruddin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *