Tanda-tanda Lelaki Sukakan Anda (Perempuan)

Adakah kaum perempuan tahu apakah tanda-tanda lelaki sukakan anda? Bagaimana untuk mengetahui seseorang lelaki itu sukakan anda melalui gerak-geri dan tingkah lakunya? Kadang-kadang kita tidak tahu sama ada lelaki itu mencintai kita dalam diam disebabkan dia tidak pernah memberitahu kita akan perasaannya terhadap kita.

Mesti anda pernah tertanya-tanya apakah lelaki yang sering mendekati anda itu sebenarnya betul-betul sukakan anda dan menyimpan perasaan terhadap anda ataupun sebaliknya, bukan?

Mari kita tengok beberapa tanda-tanda lelaki sukakan anda dan mencintai anda:

Tanda-tanda lelaki sukakan anda (perempuan)

Dia Memahami Sikap dan Perangai Anda
Dia mengetahui banyak benda pasal anda dan kadang-kadang rahsia yang kawan rapat anda sendiri juga tidak tahu turut diketahui olehnya. Tahap pemahamannya mengenai sikap dan perangai anda juga sangat menakjubkan dan boleh membuatkan anda berasa kagum dengan dia sebab kebanyakan orang lain macam susah untuk memahami anda. Selain itu, dia juga suka like setiap gambar dan status anda di media social sepert facebook, twitter, WeChat dan sebagainya.

Mengambil Berat Terhadap Anda
Jika anda sakit atau kurang sihat, dia pasti akan bertanya akan keadaan anda kerana dia mengambil berat akan keadaan anda. Juga kalau anda sakit agak teruk dan tidak sihat untuk jangka masa yang lama, dia akan berasa susah hati dan sentiasa ingin tahu perkembangan anda. Bukan ketika anda sakit sahaja, jika anda memerlukan pertolongan daripada untuk membuat sesuatu kerja, dia akan pasti menolong anda sehingga mengutamakan kerja anda lebih daripada kerja lain.

Mengajak Anda Keluar
Oleh sebab sukakan anda, selepas beberapa lama, dia pasti akan mencuba untuk mengajak anda keluar makan atau menemaninya keluar beli barang atau jalan-jalan. Ini juga sebenarnya peluang baik untuk anda mengetahui sama ada dia betul-betul sayang dan sukakan anda ataupun cuma acah-acah sahaja. Walaubagaimanapun, anda dinasihatkan supaya tidak keluar dengan orang yang baru dikenali atau tidak dikenali langsung sebelum ini.

Suka Senyum dengan anda
Setiap kali anda bertentangan mata dengan dia, dia akan melemparkan senyuman buat anda walaupun mungkin sekejap sahaja. Kalau senyum lebar sepanjang masa, nanti pasti dicop pelik kan.

Sentiasa Cari Peluang Untuk Mendekati Anda
Dia akan sentiasa mencari sebarang peluang untuk mendekati anda. Contohnya, dia akan mengikut aktiviti yang anda sertai walaupun dia sebenarnya tidak berapa berminat dengan aktiviti tersebut. Tetapi baginya tak apa asalkan dia boleh mendekati anda.

Suka Tengok Anda
Bermula dari saat-saat pertama dia mengenali anda, sama ada anda perasan atau tidak, dia memang selalu memerhati dan tengok anda sekiranya ada peluang. Ini kira normal, biasalah kalau kita sukakan sesuatu macam Smartphone kita, kita suka tengok lama-lama bukan? Kalau dah tak suka, memang langsung tidak ingin tengok malah cuba sedaya-upaya untuk mengelak.

Selain daripada senarai di atas, terdapat banyak lagi tanda-tanda lelaki sukakan anda (perempuan). Bagi kaum perempuan, anda juga perlu mengetahui cara menarik perhatian lelaki yang anda suka supaya cinta anda tidak bertepuk sebelah tangan.

 source: Sajaheboh.com

37 Replies to “Tanda-tanda Lelaki Sukakan Anda (Perempuan)

  1. Dari dulu sampai sekarang saya x ad pn lelaki yg sukakan saya…tanda2 pn langsung x ad..saya cemburu tgk kawan2 saya yg ad teman lelaki..kadang tu kalau dia orang bersembang pasal pasangan masing2 saya saja yang x ad cerita nk di kongsi…nk cerita macam mana pakwe pn x ad…saya teringin sangat nk ad teman lelaki…kalau boleh teman lelaki saya tu baik,itupun dah cukup baik…harap suatu hari nnti saya dpt jumpa lelaki yg baik…

  2. Dia suka senyum dengan saya…bila jumpa atau bertentang mata..ajak saya keluar…tapi saya tolak….dia suka perhatikan saya dalam diam….dia selalu menggunakan perkataan yang buat saya tak faham dgn dia..adakah dia suka atau dia nak mainkan2 saya??

  3. Saya ada sorang kawan baik..dia suka dekat sorang budak ni..budak ni famous la jugak kat sekolah..dia pengawas..junior pun ramai yang suka dia..satu hari ni..kawan saya nangis..saya tanya kenapa tapi dia tak jawab..pastu tiba2 sorang budak kelas saya yang rapat la jugamk dengan dia kata kat saya yang crush jawan baik saya tu suka saya..saya kata la tak logik langsung..kawan baik saya tak cakap dengan saya sampai sekarang..pastu semenjak dua menjak ni..saya selalu terserempak dengan crush dia..masa dekat PSS..saya nak masuk..crush dia pulak nak keluar..kawan saya kat belakang saya..kitorang berhenti jap..bila saya jalan..crush dia jalan sekali..pastu kawan saya gelak..saya tanya kenapa..pastu dia cakap..bila saya lalu sebelah crush kawan baik saya..dia senyum..pastu kat tangga..saya nak turun..crush tu nak naik..kitorang berhenti lagi..macam biasa saya yang laludulu..pastu crush tu pun lalu sekali..kawan saya bisik..dorang kata..crush tu mesti senyum bila dia nampak saya..tapikan saya rasa tu tak logik..lebih kurang 6/13 orang budak perempuan dalam kelas saya kata yang cara crush tu tengok saya lain daripada cara dia tengok orang lain..haritu saya nak pegi dekat meja cikgu..saya x perasan pulak dia pun otw nk ke meja vcikgu..kitorang hampir bertembung..tapi saya uturn balik..kawan saya semua gelak..kebetulan pulak beg kitorang sama colour..saya cita semua ni dekat cikgu saya..pastu tetiba cikgu saya tanya..kalau sayaada boyfriend..agak2 dia jeles tak..saya cakap la tak..kenapapulak dia nak jeles..please la..saya nak cakap dengan kawan baik saya balik..sesiapa yang ada jalan penyelesaian reply la..ㅠ_ㅠ..

  4. Hmmm…Sya pOn mana ada bf..tapi,sya besa ja..bgi sya,single itu nOrmal…kawan2 plak sya smuanya ada bf…ada llaki ne dy menghrap btul kt sya…hmm fham2 je la…cinta…tpi sya x terima jga x tOlak…sya ckp kt dya kta jdi kwan jak…kwan2 sya plak beria2 sgt suruh sya trima dya….

  5. Ade sedikit sebanyak mcm yg kat artikel ni. Tp rs diorg more kpd admire sj kot. Sbb konfiden level sy rendah. X thu npe rs mcm diorg suke suke je. Xde nk lebih2. Sbb bg sy klau diorg btul jatuh hati dan serius. Diorg patut mulakan dulu. Dan alhamdulillah. Suami sy skrg yg mulakan dulu dr diorg yg cuma admire dlm diam ms zmn kolej. By the way. Kt blh th siapa yg serius dan main2. Atr cinta dan nafsu ade bezanya. Jgn smpi tersalah pilih. Lbh baik berkawan. Kemudian terus nikah kalau btul dia cinta. Tu br btl. Cintan cintun ni x ke mana. Takut lm2 ke tong sampah suatu hari nanti. Atau ke longkang atau ke semak samun. Faham kn? Sbb byk kes terlanjur ni berpunca dr rs syok sendiri mcm ni lah. Bl dh tahu ade llki suke mula nk gedik sana gedik sini. Sy pnh remaja dan sy tahu sgt perempuan 1/10 je yg x gedik bl thu ade llki suke dia. Syukur bg anda yg xde llki Admire. Yg xde syok anda. Atau mungkin ade tp sembunyi sembunyi. Sbb tu tnda Allah nk lindungi diri anda. Dia tahu tahap mn kT blh lalui ujian2 tu sume. Bl ade yg suke tlg setkn dlm minda anda masing masing yg llki tu cuma nak main2. Nk ambik kesempatan ats anda. Jgn smpi dh terisi br nk menyesal. Kasihan bayi yg x dose tu. Ckp kat dia. Klau nk suh jumpa parents. Klau msih skool hbiskn bljr dl. Br nikah. Okey… maaf terbebel pjg. Sbb akk xnk adk2 dlm ni terlanjur x dang nk break. yg pnting niatkn dlm ht mohon dketemukan dgn llki yg ade nilai bkn yg x berguna. Mohon dilindungi dari llki yg akal cetek. Akk merayu sgt2 tlg jg maruah dan nilai diri masing2. Jgn smpi llki jdikn adk2 mcm tisu. Lps gn buang. xnk bertanggungjawab. Tlg ye….. jgn ss… syok sendiri. Biar xde pakwe jgn xde maruah.

  6. Saya ada seorang lelaki ni prnh confess kat sy 4 years ago. Sy tak lyn sgt sbb dia nerd, pendiam dn sy langsung tak suka dia wktu tu. ntah apa jdi kat sy this year ttba sy pula yg jatuh hati kat dia. dia sekrg lbh tinggi, pandai dn cute sgt. sy perasan kmi dua ada byk chemistry. dia selalu ajuk cra sy. rasa mcm sy ada kembar pun ada. dia selalu pegang kpla swktu bljr sma mcm sy, selalu pegang dahu sewaktu bljr, sy perasan dia selalu pkai bju sma wrna mcm sy, even selalu sama wrna bju dn seluar. cara dia urut kepala kalau lenguh, dn kmi dua selau trserempak. malah sy selalu tertangkap dia selalu tgk sy.dia seperti cmburu kalau sy minta ajar lelaki lain dn selalu berusaha duduk dkt dgn sy. tapi masalahnya, sy tak sure dia msh sukakn sy ke tak, ke tu memg perangai dia, ke tu kebetulan saja. sy tak pasti sma ada dia msih sukakan sy lgi ke tak. smua lelaki sma mcm dia ke memg tak berani nak confess secara bersemuka?? sy sedih kalau sy tak thu perasaan dia yg sebenar sbb thun ni merupakan thun akhir sy dpt brjumpa dia sbb hbis spm smua org akn bwa haluan msing2.

    1. Memang dia sukakan awk cuma dia malu utk katakan . Awak tnya la dia . And jujut kt dia . Manalah thu dia pun sygkan awk juga . Cuma dia malu . Apa yang dia mampu buat pandang dari jauh je.

  7. sye crush sorang budax dlm klas.. tpi sye rse die bnci sye… tpi bff sye kate yg bdx ukk slalu pndg sye… sye pon sllalu pndg die… smpai satu hari bdx ukk citer kat kwn die… yg die ske sye . tpi syg sye dh taken..

  8. single is better.
    im not desprate.
    kapel ni mnyusahkan.
    kawan lagi baik. jodoh akan ada. tak perlu risau.
    janji duit ada. tak ada duit duduk senyap2x.
    kumpul aset. enjoy. puaskan diri dengan shopping dengan kawan2x

  9. Xda pon xpa…skrg ni lelaki in half bkn leh percaya sgt…da yg plastic,da yg jujur…kdg yg dah terkantoi bru nk ngaku..
    Now dh 31 taun,msh x percya pd laki..
    #bolehkecamsy

  10. saya dgn dia just kwn baik , sume tanda2 ni ade pda dy bile dy dgn saya , tpi sye tk rse dy suka sye dn sye rse mcm syok sndiri pulak hahaha , tpi sye tkkn ade perasaan dgn dy klau btol2 dh sedia untk brkhwin . klau dy mmng jodoh sy , for sure sye tkkn mnolak since dy knal sye more than anyone

  11. sy ade kisah cerite. bila kitaorang bertentang mata, dia terus senyum. lepastu,dia tanye pasal keluarga sy.sy jadi syoklah sebab kite orang x pernah cakap pon sebelum ni,tapi sesuatu yang pelik. dia suka pandang sy.dia sukkan sy ke ??

    1. mungkin dia sukakan awak tapi awak je tak sedar sooo………buat tak tau je lah..kalau dia suka cakap yg pelik pelik awak balas je ayat ayat manis biar dia tau rasa .

  12. adela sorg budk laki nii dya meme famous aaa tapi sbb sikap dye yg xlyan pompuan mmbuatkan xde lgsung budk pompuan yg dekat gan dya..2tahun lepas kwan saye adela tunjuk2 dya and said ‘tu la crush aq wayy’ saye taim tuu mcm xde receptor and ckap ‘tu crush engko…carila elok skyt’ then tahun ni kitorang 1kelas dya budk kelas jepun…saye budk kelas cine then dya duduk depan saye tpi x sejajar aaa dya duduk tgh2 dkat 3 meja.then saye muke la tegur dye.. then kotorang makin rapat..sampai stu tahap almost sume kwan2 dye cakap yang saye laa budak pompuan first rapat gilee gan dye dye suke laa tgok2 saye especially time saye tidor..malu koyt..so nk tnye laa dye suke saye ke takk

  13. Dia slalu pandang saya…datang kls saya…chat saya…ajak saya jalan sesame kluar skol..but saya tolok sebab tak manis la orng nmpk..rasanya dia ska saya ke tak skrng

    1. dya adalah hero sy.sy sngat sygkan dya…walau apa pun…everyday loving me…..love you so much! thanks dear…..

  14. Kalau orang yang selalu buli kita dan bergurau bab yang pelik. and then dia suke sakitkan hati kwn baik dia sb kwn baik dia minat sya . Dia suke ckp kt kwn baik dia yang dia mesra dgn sya mungkin sya nie jodoh dia . kalau jmpe dia mesti dia akan kcau sya . Lgi-ii kami nie pengwas lgi selalu jmpe. Tiap kali jmpe psti bergado . Smpai rmai ckp yang kiteorg nie couple. Haha. Pdahal tak. so adakah dia suka sya juga?? Hahaha.

  15. bla sy bca artikel tu,ada laa tnda2 yang crush tu buat kat sy…tp sy pon x psti sma ada tu lynan sbgai kwn biasa atau bkn..sy pon slalu nfikan sbb xnk brhrp sgt..hmm..serahkan pd jodoh jelah

  16. Saya ade sorang dia selalu senyum kat saya tengok mata saya tengok cara saya berjalan saya rase dia suka kat saya

  17. Saye pon ade suke kat sorang laki ni.Name die Naufal. Saye suke die mase darjah satu sampai skarang. Dah 3 tahun(seingat saye) kitorg duduk sebelah² sampai sekarang sye taktau mcm mne lah saye suke kat dye. Sampai satu kelas dah mmg tau dah saye suke kat die. Die selalu datang kat tempat duduk saye nak kacau. Kadang rase tak selese pon ade. Saje je buat² tak kenal. Pastu, mase satu hari ni, die mesej saye kat whatssap. Die cakap “Wey, aku memang betul tau suke kat kau.” Saye rase sweet sgt. Lepas beberape hari, saue dgn die gaduh. Saye geram sampai block die. Lepas saye block die, die ade mesej saye pastu screenshot. Ade satu ayat ni yg buat saye pain sangat. “Aku pon dah suke kat orang lain lah. Biar aku bagi clue. Die kelas 4c, name die Zara. Aku panggil die Asylly.” Die hanta kat kawan die lepastu kawan die hanta kat saye. Kawn saye cakap die yang suroh hanta. Saye pon ‘patah hati’. Lepas beberape hari, die ade pergi lawatan kat Langkawi tapi saye tak ikot. Saye rase rindu pulak kat die. Saye pon unblock die and cakap rindu kat die. Tali, die bgitau kat kawan saye yg saye cakap kat die rindu. Malunye..Lepas die balik dari Langkawi, ade sorang kawan sebelah saye ni bagitau saye “Indah, walaupun Naufal cakap die suke orang lain, tapi sebenarnye die masih suke kat”. Punyelah happy saye. Saye berazam taknak siakan semue perasaan kat die selame 5 tahun ni.

  18. Ada sorang kawan sekels sangat prihatin pada saya. Everything problem mesti citer dn kadang benda x penting pon…
    Dia penah ckp yg dia suka tgok saya ketawa dn happy bila belaja..
    Tapi saya anggap ITU biasa sbb saya tahu dia dh ada gf, budk kls sebelah
    At last..habis sekola, dia senyap mcm tu dn so gf dh ada penggnti…
    Saya ke sebab putus mereka?

    1. Saya pun pernah, budak kelas sebelah slalu dtg kls saya, pergi kat meja saya, nak berborak lagaknya, memang kerap sgt masuj kls saya, terus pergi kat saya, saya kdg2 tak selesa jugak, sbb dia dah ada makwe, sekelas dgn dia jugak, takut nanti makwe dia jeles la pulak kan kalo dia ni slalu masuk kls saya ni. Jln penyelesaiannya, tiap kali dia nak masuk kls saya tu, saya akan bangun dan pura-pura nak keluar kelas, lantak la nak keluar pergi tandas ke, pergi bilik guru ke, hehehe. Tiap kali tertengok muka dia, saya akan sedaya upaya nak elakkan diri daripada berjumpa dengan dia. Saya buat cam tu sbb tak nak la dikatakan perosak hubungan orang lain . Dalam nak elakkan diri tu, dlm dewan nak ambik spm waktu tu, dia yang duduk sebelah meja saya tau. Adoi, memang sepanjang minggu exam tu mengadap muka dia aje lah, dgr dia membebel, siap mintak share jawapan pulak . Hmmm. Sekarang rasanya dia dah ada makwe baru, entah budak mana.. Heheh.

    2. Saya ada seorang bf.Dia sangat memahami saya,ambil berat hal saya bila saya damam,dialah org yang pertama yang ambil berat pasal saya…bila saya bosan duduk dirumah dia jugalah org pertama akan menghiburkan hati saya…dia juga seorang yang kuat bergurau sebab tu saya tak pernah bosn dengan perangai dia…dia juga seorng yg sangat famous di ig sampai saya cemburu membaca semua komen dari peminat dia…tapi dia seorng yg boleh tahan setia lah…sbb dia jugaklh hidup saya sekaran g nie bahagia…wsslm

  19. sebenarnya, saye pon jadi cam yg korang citer kat ats tu, ade sorang laki ni, sye tak tau nak ckap mcm mane sbb saye x dpt nilai diri dia, mula2 ktorang senyum2, pandang2, sampailah 1 ari dia mintak no sye mlalui kwn saye, saye pon bg sbb x tau dia yg nak, dia start msj dan saya pon gi layyan.. yg special yg ade kt dia adalah suara die time die azan, saya suka sgt2 suara dia, merdu dan jelas, mengaji pon ok, dia pemimpin yg memimpin brdsrkan agama cthnye time kt kelas, dia suruh ank buah dia al-mulk dgn gunakan kuasa dia as leader dlm klas tue. saya rase btl2 untung dpt knl ngan dia, tp satu aritu, classmate dia ckap kt saye yang dia suka saya, saya apa lagi? yabedabedugedabba time dpt tau tu, mcm nk terbang aje, dlm pada tu, saya tak sedar, ada org minat kt lelaki ni. dia jeles kot.. start dr tu, kalau saye tegur prmpuan yg minat kt laki tu, dia mcm dingin je nk layan saya.. saya x nak undur, saya syg laki ni..mmg sifat saye x nk mengalah, tp sye x sggup korbankan [email protected] saya yg minat kt lelaki sama ni.. adeh.. pening saya mcm ni, bla saya citer kt laki ni, dia akn ketawa dan dia kata ‘saya tetap x lari dr awak’, dia ingt sye jeles, tp sebenarnya mmg jeles pon, sya ade jugak rase bersalah, saya x nak jd perampas mcm drama melayu tu.. goanne nih? berat boh..

  20. Saya ada seorang lelaki saya dan dia ada hubugan tapi kawan dia suka saya Dan dia suka kawan saya, kepala saya jadi buntu.kawan dia ni ada tanda tanda semua ni.tolong saya boleh

  21. saya baru masuk form 4 …and then ada satu budak ni..die budak baru dalam kelas saya pastu satu hari tu saya ada dapat wassap dari die enth darimana dapat no fhone saya x tau die wassap saya memang x layan sangat sebab masa tu dh malam so saya just balas biase2 je tetibe die majuk dengan x semene mene2 pastu bluetick je pm saya esok nye kat skolah bf saya yg duk kat sebelh ckp yg budak baru tu asyik pandang saya je dari first mula kelas ..pastu bf saya ckp yg die dah 2-3 hari asyik tengok saya je …saya jadi seram je nak pegi skolah …saya x pernah bercinta or suke kat org apa nak buat ye saya nak tau sama ada die suke kat saya or die marah kat saya ….ouh…peningnye macam ni

  22. saye suke die ni sjak dri ting 2 lg, kira crushla kan , skrg saye dah ting 3, die plak ting 4, saye slalu nmpak die pandang2 saye, kawan saye pun perasan mcm tu, tiap kali die lalu kelas saye mesti die tengok saye n kdg2 snyum, mase dalam bas pun dia tgok saye, kawan saye kate die suke saye la tu tapi malu nak ngaku, tp saye tak prcaye la, baru2 ni saye ade ikut kem kepimpinan and skumpulan dgn die, die slalu pndang saye even dari jauh, lepas tu ade bbrp kali dia bdiri dan duduk sblh saye, lpas tu die mcm ikut gerak geri saye, saye duduk cangkung n letak tgn atas kaki, die pun buat mcm tu, saye duduk buat silang kaki n tgn atas krusi die pun buat mcm tu, lepastu arah kaki die slalu jer dekat saye, ade haritu die tanyela saye soalan ntah pasal ape tu, pastu muke die serius and fokus pndang kat sye je mase die tanye mcm tu , sdgkan mase die dgn org lain die ketawe2 lgi n x pndang org tu sgt, ade satu aktiviti ni arah kami bmekap dgn pkai surat kabar lpas tu saye dgn die d pilih oleh fasilitatorla, saye kate la saye taknak kan, lpas tu die kate “redha jer” tp die tak pndang sye mase dia ckp mcm tu ntah die tujukan dkat sape, lpas tu kak ting 5 yg sgrup saye tu mekapla saye, pastu saye nmpakk die pndang2 jer saye, ade la ni saye jalan kat depankan, pastu saye tgok la blakang skjp saye nmpak die jalan kat blakang saye, pastu yg lpas kami d mekap tu die pandang jer saye mase sye tgok blakang kjp die kan kat blakang, ade lgi tu kan kitorang smue blari, saye kat depanla then tiba2 saye nmpak die lari kat sblh saye la plak tp saye laju2la tinggalkan die kat blakang sikit, rase mcm mnyesal plak tinggalkan die tu tak same2 dgn die, ade lgi tu kan die salah sebut prkataan pastu smuela ketawe pastu tibe2 die tengok saye dan snyum, ape mksud die ehh? die suke saye ke, ohh iye, ade lagi tu mase saye bckp dgn lelaki die tgok jer lelaki tu, tak lepas, org lain brdekatan situ tu tak pun kesah psl lelaki tu, crush saye tu jer die tgok tu lelaki, ade lgi saye bckp dgn lelaki lain lps tu saye nmpak muke die mcm brubah sikit, ntahla kenape, die suke saye ke ek? dan die malu nak ngaku?

  23. Saya aritu ada confess kt sorg lelaki , pgawas tpi dlm chat lah . pstu dh nk end chat tuhh dia bleh type ‘bye wak’ 😂 . sya yg suka dia , tapi dia yg slalu hye kt sya😂buknnya sya

  24. Sy ade lh suke sorg laki niii..kira crush lhh..sy suke die dari darjah satu lg…kitorg mmg rapat gelilhh…sbb sy ni jenis tomboy skiittt…n satu hari tuu hampir satu kls x nk kwn ngan sy..disbbkn beberapa masalah n pengaruh bdk baru…kitorg bergaduh hampir 3 thn lhh…dlm 3 thn tuuu adelh kwn jgk…so sy just kwn ngan bdk laki jerrr…dari situu kitorg jd makin rapat…time jah5 tuuu..crush sy couple ngan salah sorg gang sy,si F..tp time tuu sy just kwn2 biasa je dgn si F tuu…sy x jeles sngt punn sbb mmg si F tu mmg cntk …bdk ks sebelah pun ade yg minat kat die…diorg couplLe sebentar jerr x sapa 1bln pun…time jah 5 tuu…bnyk kali jgklh sy anggap crush tu mcm adik sy lgpun kitorg tingkah 2 bln jerr…skrg nii ade sorg bdk laki , si A minat kat sy…sy rase sbb mase tuu sy ade bg hadiah sempena b-day die..sy adellh bg tempat lltk pensil warna pink siap ade bentuk love lgg…sy bg tu sbb sy x ade hadiah lain dhh…hadiah tu ade tp dh bg kat org lainn…then satu hari tu…kwn die ckp die suka kat sy..sy mule2 ingt diorg bergurau jerr..lps tu sy selalu tertangkap die tgk2 kat sy…setiap kali jupe ngan die mesti nk elak…tp skrg ni x dh sbb mm..kitorg ade satu geng utk girls seramai 8 org (x bleh ckp nama grup) n then 3drpd 8 tu ade kekasih…yg ke3-3 tuuu mmg rapat lh ngan sy…kekasih diorng pun mmg bestfriend skalii dhh punn…so skrg tunggu siA ni confess jerr…tp alfatihah lh kat mak crush sy ni cuz mak die meninggl sbb leukimia pd awal thn 2017… Sy ade lh suke sorg laki niii..kira crush lhh..sy suke die dari darjah satu lg…kitorg mmg rapat gelilhh…sbb sy ni jenis tomboy skiittt…n satu hari tuu hampir satu kls x nk kwn ngan sy..disbbkn beberapa masalah n pengaruh bdk baru…kitorg bergaduh hampir 3 thn lhh…dlm 3 thn tuuu adelh kwn jgk…so sy just kwn ngan bdk laki jerrr…dari situu kitorg jd makin rapat…time jah5 tuuu..crush sy couple ngan salah sorg gang sy,si F..tp time tuu sy just kwn2 biasa je dgn si F tuu…sy x jeles sngt punn sbb mmg si F tu mmg cntk …bdk ks sebelah pun ade yg minat kat die…diorg couplLe sebentar jerr x sapa 1bln pun…time jah 5 tuu…bnyk kali jgklh sy anggap crush tu mcm adik sy lgpun kitorg tingkah 2 bln jerr…skrg nii ade sorg bdk laki , si A minat kat sy…sy rase sbb mase tuu sy ade bg hadiah sempena b-day die..sy adellh bg tempat lltk pensil warna pink siap ade bentuk love lgg…sy bg tu sbb sy x ade hadiah lain dhh…hadiah tu ade tp dh bg kat org lainn…then satu hari tu…kwn die ckp die suka kat sy..sy mule2 ingt diorg bergurau jerr..lps tu sy selalu tertangkap die tgk2 kat sy…setiap kali jupe ngan die mesti nk elak…tp skrg ni x dh sbb mm..kitorg ade satu geng utk girls seramai 8 org (x bleh ckp nama grup) n then 3drpd 8 tu ade kekasih…yg ke3-3 tuuu mmg rapat lh ngan sy…kekasih diorng pun mmg bestfriend skalii dhh punn…so skrg tunggu siA ni confess jerr…tp alfatihah lh kat mak crush sy ni cuz mak die meninggl sbb leukimia pd awal thn 2017…sorry x sdp..

  25. saya ada seorang ni. ex saya la kn. dulu saya pernah ada hubungan dengan dia. n then masa tu saya masih mentah. saya layan dia acuh tak acuh. n then tiba satu hari tu kami gaduh. ex saya ni dia kuat marah. n bila dia marah dia lepas dekat saya. ok sambung. haa satu hari tu kami gaduh. tk ingat sebab apa. n then dia mintak putus. saya pun tak tahu kenapa. sayang punya hal saya ok. sakit tu entah la. n one day dia up status dia kata hidup dia tak bermakna sbb tdk org yg peduli hal dia. yg best dia mention saya pulak tu. ok. saya paham dia. saya sayang dia. saya biarkan dia buat mnda tu. lpastu ada la seorang hmba Allah ni tolong saya. n slps tu, alhamdulillah kami besama kembali. kami bahagia. selalu chat even jarang tegur. dia ni pemalu. slps bebulan dia mula balik bad habit dia. dua mula marah marah maki sana sini. saya banyak besabar dengan dia. saya nasihat dia. n then dia pun ok. slps itu, kami buat satu trip pegi mana tah lupa dah. dia n saya join trip tu. saya ajak dia begambar but dia malu. em saya pun oklah. apapun kami bahagia. tapi slps balik ja trip tu, ttiba ja kawan saya gtau saya yang dia suruh on ws. bila saya on, dia mintk putus. saya tekedu. bila kawan tanya saya senyum buat mcm tak kisah. but deep inside saya sedih sangat. sekarang dia dh ignore saya. saya yg selalu ws dia. em mcm perigi cari timba la kan. hm saya ok. actually saya sayang dia sangat. saya cerita ni sebab saya tadak tempat yang nak luah. yg ada pun selalu buat saya mcm rnr. sekejap singgah sekejap pergi. kenapa eh? mcm mana saya nk buang perasaan tu? saya buntu. n now saya rasa prkara tu semua remeh. tp bila saya cuba nk lupakan dia smkn lama saya ingat ttg dia. kenapa?

  26. itu pun mau cemburu jangan lah bahh cemburu lagipun banyak lagi lelaki niii di dunia ko boleh cari juga pun bukan dorang jaa yang ada teman lelaki kita orang pun ada bahh nii tapi lelaki kita tida bagitau kita cuma mereka diamkan diri darpada kita kalau mereka bagitau kita kita punya gaya macam minta puji jadi itu lah mereka diamkan diri

  27. Saya ada orang yang bila saya nampak dia tengok saya dia pandang tempat lain dan selalu buat saya tersenyum apabila dia buat lawak dan dia pernah sekali kenyik sebelah mata dia kat saya and then pandang tempat lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *