Tips Bertubuh Langsing Daripada Gadis Yang Dulunya Gemuk

Rahsia Tips Bertubuh Langsing Daripada Gadis Yang Dulunya Gemuk. Pasti tidak ramai yang menyangka bahawa gadis cantik bertubuh langsing dan kulit putih mulus ini pasa awalnya adalah seorang gadis yang berbadan gempal. Apa yang lebih menarik lagi adalah gadis ini, melalui akaun twitternya @AinulNunanaa juga mengakui bahawa dirinya memang pernah berbadan besar dan sangat gemuk pada suatu ketika dahulu. Dia juga jujur mengakui bahawa dirinya malu dan sentiasa berasa dirinya serba kekurangan ketika tubuhnya masih gemuk.

Oleh itu, dia bertekad untuk menurunkan berat badannya dan akhirnya hasil daripada usaha dan motivasi diri, dia akhirnya berjaya menurunkan berat badan dan kini memiliki tubuh langsing yang menjadi kegemaran para wanita.

Gadis ini pun mendedahkan rahsia dan tips bertubuh langsing tapi berisi seperti dirinya:

Rahsia Tips Bertubuh Langsing Dan Berisi

 • Elakkan Makanan Berkalori Tinggi
  Salah satu tips bertubuh langsing ialah dengan mengelakkan pengambilan makanan berkalori tinggi seperti pisang goreng, nasi uduk, roti canai, ayam goreng dan sebagainya. Elakkan bermaksud secara konsisten dan bukannya hari ini sahaja tapi juga hari-hari selanjutnya.
 • Melakukan Pola Makanan Sihat
  Melalui akaun twitternya, Ainul melakukan diet ketat dengan hanya mengambil makanan yang dipanggang, direbus dan dibakar dengan kurang minyak.

Rahsia Tips Bertubuh Langsing Dan Berisi Dari Wanita Dulunya Gemuk

 • Elakkan Makanan Berminyak
  Makanan berminyak biasanya mengandungi kolestrol yang tinggi dan oleh itu paling bagus untuk kurangkan atau elakkan untuk makan makanan berminyak
 • Bersukan (Riadah)
  Akhir sekali tips bertubuh langsing, untuk mendapatkan tubuh yang langsing dan berisi, Ainul melakukan senaman dan pergi gym. Hasilnya, kini tubuhnya sudah semakan langsing dan sihat dengan berat badan (body weight) lebih kurang 50kg, jauh berbeza dengan berat dulu ketika masih gemuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *