Tips Cara Melajukan Laptop Atau Komputer Dengan Mudah

Jom belajar tips cara melajukan laptop atau komputer dengan mudah dan senang. Adakah anda mengalami masalah komputer anda slow dan selalu hang ketika anda sedang asyik menggunakannya. Mesti frust dan kadang-kadang buat kita rasa tak sabar kalau komputer kita menjadi slow secara tiba-tiba dan tersekat-sekat selepas digunakan beberapa ketika.TIps Cara Melajukan Laptop Atau Komputer Dengan Mudah

Antara solution atau penyelesaian yang selalu digunakan oleh majoriti besar pengguna ialah dengan menformat balik PC/laptop dengan harapan semoga komputer mereka akan kembali kepada pretasi asal dan tidak lagi bermasalah. Tidak kurang juga yang suka upgrade RAM khususnya bagi kaki-kaki gamer yang inginkan komputer yang laju dan lancar. Jika anda format komputer berkali-kali pun agak melecehkan serta anda mungkin perlu keluarkan duit banyak kali kalau anda tidak tahu cara untuk format komputer selain daripada membeli CD untuk format. Lagi teruk kalau masalah komputer slow anda berulang lagi dan anda cuma membuang masa dan duit sahaja.

Selain itu, tidak kurang juga yang langsung tidak sabar dan mengambil jalan mudah dengan membeli komputer yang baru yang lebih tinggi spesifikasi. Tapi, adalah berbaloi dengan membeli laptop atau komputer baru dan anda pasti anda tidak akan mengalami masalah yang sama lagi?

Antara petanda komputer anda slow dan bermasalah ialah:

  1. Lama untuk Start
  2. Cepat hang dan mouse pointer asyik tersekat-sekat walaupun guna komputer tidak sampai sejam
  3. Bila menaip, response computer agar lambat dan ini sekaligus melambatkan kerja anda
  4. Guna internet juga sangat lambat walaupun kelajuan internet adalah agak laju.
  5. Kena restart selalu bagi melajukan komputer.
  6. Belum lagi, kalau buka lebih daripada satu program, memang confirm komputer cepat hang dan sangat lambat proses.

TIps Cara Melajukan Laptop Atau Komputer Dengan Mudah

Sebenarnya, masalah komputer slow ini boleh diselesaikan dengan mudah dan tidak perlu keluarkan duit yang banyak. Panduan Teknik Melajukan Komputer yang mengandungi 13 teknik melajukan komputer akan membongkar punca dan cara mengatasi masalah kelajuan komputer anda. Teknik cara melajukan laptop atau komputer ini ternyata sangat berguna untuk menyelesaikan masalah komputer slow dan memastikan kita menggunakan komputer kta dengan pretasi yang maksimum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *