Cara Melanggan Umobile Internet Prepaid Plan Terkini

Bagaimana Cara Melanggan Umobile Internet Prepaid Plan Terkini? Anda sudah bosan dengan internet plan Celcom, Maxis, DiGi, Tunetalk, Redone, ONEXOX, Speakout, Altel, Clixster dan sebagainya? Atau anda ingin mencuba untuk bertukar ke Umobile Internet Prepaid Plans? Umobile Internet Prepaid Plans menyediakan pakej yang agak murah kalau dibandingkan dengan pakej daripada telco-telco yang lain.

Cara Melanggan Umobile Internet Prepaid Plans

Pakej plan yang disediakan untuk langganan Umobile Internet Prepaid Plan :

MB-DAY
Fee: RM5
Internet volume quota: 500MB
Validity: 1 day only

MB15
Fee: RM15
Internet volume quota: 500MB
Validity: 15 days only

MB40
Fee: RM40
Internet volume quota: 2GB
Validity: 30 days only

MB68
Fee: RM68
Internet volume quota: 5GB
Validity: 30 days only

Kelebihan Umobile Internet Prepaid Plans:

Tiada caj PPU (Pay Per Use) dikenakan sekiranya kuota habis sebelum tempoh tamat. Anda tidak perlu risau kredit anda akan ditolak tanpa disedari. Anda semua mesti sedia maklum bahawa semakin banyak Telco yang mula rancak mengenakan caj PPU (Pay Per Use) secara berleluasa dalam plan mereka seperti Celcom, Altel, Tunetalk dan Clixster selepas kuota (bandwidth) habis. Masalah akan timbul apabila kuota internet habis tetapi servis anda tidak akan terus stop dan masih terus berjalan dan memakan kredit anda. Kelebihan Umobile Internet Prepaid Plan ialah tiada PPU dikenakan cuma speed internet akan dikurangkan selepas kuota habis.

Plan MB40 dan MB68 Umobile disokong oleh talian 4G LTE dan kelajuan internet akan menjadi lebih laju dan lebih memuaskan pengguna.

Cara Melanggan Umobile Internet Prepaid Plan:

Cara Melanggan Umobile Internet Prepaid Plan terkini

Booster Plan disediakan untuk anda topup kuota internet anda sekiranya sudah habis supaya anda boleh terus menggunakan internet pada kelajuan yang memuaskan. Anda masih boleh gunakan internet dengan cut speed jika tidak mahu tambah kuota.

Cara Melanggan Umobile Internet Prepaid Plan tambah kuota

Cara membuat semakan status Umobile Internet Prepaid Mobile Plan anda (Kuota dan Validity):

Cara Melanggan Umobile Internet Prepaid Plan semak status internet

9 Replies to “Cara Melanggan Umobile Internet Prepaid Plan Terkini

  1. Sy pengguna umobile 20g untuk rm128,ni broadband prepaid,xdak kontrak apa2 pn,bli simkad mcm biasa n langgan tenet pilih umobile broadband,so far ok,cuma kdg2 line biasa la,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *