Mengenali Ciri-ciri Wanita Mengikut Negeri Seluruh Malaysia

Jom mengenali ciri-ciri wanita mengikut negeri di seluruh Malaysia ini. Sifat dan personaliti wanita atau gadis adalah sesuatu yang sukar untuk diketahui jika kita tidak mengenali seseorang wanita tersebut. Tapi, tahukah anda bahawa tempat tinggal atau tempat asal seseorang wanita itu biasanya memberikan pengaruh yang besar terhadap ciri-ciri mereka.

SELANGOR / KUALA LUMPUR / PULAU PINANG
Gadis Selangor / Kuala Lumpur / Pulau Pinang dianggap gadis yang open minded, lebih moden dan peka dengan berita terkini. Mereka senang menyesuaikan diri dengan perkara baru mahupun teknologi terkini seperti Smartphone atau Tablet. Mereka selalu kelihatan sibuk disebabkan sikap mereka yang sukakan benda-benda baru dan high class. Mereka juga biasanya kurang tradisional berbanding gadis dari negeri lain.

Mengenali Ciri-ciri Wanita Mengikut Negeri Seluruh MalaysiaMELAKA
Gadis Melaka kebanyakannya merupakan gadis yang simple, kelihatan bosan disebabkan berada di dunia sendiri dan tidak mengejar pencapaian. Mereka senang diajak berkawan dan respect akan hubungan. Mereka membuat kerja mengikut masa diri sendiri dan banyak rileks. Gadis Melaka tidak suka mengambil sesuatu risiko.

KEDAH
Gadis Kedah tergolong dikalangan mereka yang Multitasking iaitu membuat banyak kerja pada satu masa, suka berdebat, banyak membaca serta mengejar kecantikan diri. Bagi mereka keputusan adah penentu semuanya dan prosedur tidak begitu penting. Gadis Kedah menjadi bagus dalam hampir kesemua benda yang mereka lakukan tetapi mereka tidak mempunyai kepakaran atau speciality dalam apa-apa. Dalam kerjaya dan perhubungan, sikap begini memang diperlukan dan membantu sebab tahu dalam hampir semua benda walaupun setakat basic sahaja.

JOHOR
Ciri-ciri Gadis Johor adalah wanita yang berdikari dan dahagakan kejayaan. Mereka biasanya mahu menjadi yang terbaik dalam sukan, pelajaran dan hampir kesemua bidang atau benda yang mereka lakukan. Terdapat juga sesetengah wanita yang mendapat markah yang kurang baik, tetapi ini bukan disebabkan mereka bodoh, tetapi kerana mereka tidak ambil kisah. Apabila gadis Johor pergi kerja mereka akan melakukan apa saja yang dapat untuk memajukan diri ke atas. Mereka juga akan menjadi pasangan yang sangat baik oleh kerana mereka mempunyai emosi yang sangat complicated. Mereka sangat sayangkan pasangan mereka, tetapi akibat terlalu sayang, kadangkala hubungan menjadi suram.

PERAK 
Gadis Perak selalu sibuk berbanding gadis negeri lain. Tapi, yang menyebabkan mereka terlalu sibuk adalah disebabkan mereka terllau baik membantu membuat kerja orang lain. Mereka juga biasanya tidak pandai merancang untuk plan kerja mereka dan selalunya main redah sahaja. Disebabkan mereka sangat suka menolong orang lain, mereka memang member atau rakan yang sangat baik tetapi juga menjadikan mereka senang ditipu dan orang mengambil kesempatan terhadap kebaikan mereka.

NEGERI SEMBILAN
Ciri-ciri wanita atau gadis dari negeri Sembilan sangat mementingkan keluarga mereka dan oleh itu mereka biasanya akan menjadi seorang ibu yang bagus. Disebabkan naluri sayangkan keluarga, mereka biasanya bersikap protective kepada anak-anak mereka seperti jangan keluar main di luar kalau tiada orang jaga dan sebagainya. Gadis negeri Sembilan mempunyai daya ingatan yang tinggi menyebabkan mereka mampun ingat perkara yang lepas. Gadis negeri Sembilan bersifat lemah-lembut dan sensitif, oleh itu kadang-kadang mereka akan marah dan mulut mereka memang tajam tetapi sebenarnya mereka sangat baik hati.

PAHANG
Gadis Pahang mempunyai bakat tersendiri dan sangat kreatif dalam sesuatu perkara. Walaubagaimanapun gadis Pahang agak mudah terpengaruh dengan rakan-rakan mereka dan oleh itu kadangkalanya perlu ditunjukkan apa yang betul. Gadis Pahang mempunyai sikap penyayang tapi tidak suka orang mengkritik mereka. Oleh itu kadangkala mereka menyayangi atau mencintai orang yang salah menyebabkan hati mereka mudah terluka. Gadis Pahang juga sangat bermurah hati.

PERLIS
Gadis Perlis seorang yang romantik dalam perhubungan dan mempunyai komitment yang tinggi. Mereka akan berasa kekurangan jika tida adak hubungan seperti yang mereka harapkan. Gadis Perlis biasanya kelihatan seperti pemalas tetapi tidak benar sepenuhnya. Ini kerana mereka pandai bertenang dan rileks semasa membuat kerja walaupun biasanya kerja yang dibuat mereka agak lambat untuk disiapkan. Oleh itu, jangan hairan kalau mereka ada masa untuk tidur, atau tengok movie walaupun mash banyak kerja yang perlu disiapkan.

Jom Mengenali Ciri-ciri Wanita Mengikut Negeri Seluruh Malaysia

KELANTAN/TERANGGANU
Gadis dari Kelantan/Terangganu merupakan gadis yang sangat traditional. Mereka sangat sesuai dan biasanya boleh menjadi isteri yang baik. Mereka sangat pandai membuat kerja-kerja rumah seperti memasak, menjaga anak dan menyayangi mereka serta suami mereka. Jika anda beritsterikan wanita dari Kelantan/Terangganu, anda memang bernasib baik sebab mereka juga sangat setia dan menjaga institusi rumah tangga. Mereka juga tidak banyak memilih dan suka berfikir secara mudah. Gadis Kelantan / Terengganu ini juga suka keluar secara berkumpulan.

SABAH / SARAWAK
Ciri-ciri wanita atau gadis dari Sabah / Sarawak merupakan gadis yang pandai berdikari dan tidak mengharapkan pertolongan orang lain semata-mata. Mereka agak peramah dan mudah mesra dengan orang lain. Mereka seorang yang agak mudah memberikan kepercayaan kepada seseorang selain pandai menilai dan memahami situasi atau keadaan. Tapi, kadangkala mereka ditipu disebabkan terlalu cepat untuk percaya dengan sesorang itu. Gadis Sabah / Sarawak juga sangat sayangkan keluarga mereka.

One Reply to “Mengenali Ciri-ciri Wanita Mengikut Negeri Seluruh Malaysia”

  1. PERLU ADA ANALISA KHAS UNTUK GADIS-GADIS ATAU WANITA DARI SETIAP NEGERI TETAPI TELAH MENETAP/BEKERJA DI KUALA LUMPUR/SHAH ALAM …MEMANG ADA KELAINAN DAN KEISTIMEWAAN HASIL PENDEDAHAN “METROPOLITAN” ……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *