Plan Terbaik Celcom Plan Internet of XPAX Terbaru

Jom kita tengok serba sedikit mengenai kelebihan Plan terbaik Celcom Plan Internat of Xpax Celcom yang dikatakan plan terbaik Celcom setakat ini.  Anda mesti sudah tahu atau pernah dengar tentang plan terbaru Celcom iaitu Plan Internet Of Xpax Celcom  bukan? Kalau belum anda boleh baca entri ini untuk tahu lebih lanjut.

Plan Terbaik Celcom Plan Internet of XPAX Terbaru Starter Pack

Bagaimana hendak dapatkan Plan Celcom Internet of XPAX?

Semua pendaftaran bermula daripada 16 October 2014 menggunakan Xpax Starter Pack akan diletakan di bawah plan baru Celcom, Internet of XPAX. Bagi mereka yang mendartar sebelum 16 Oktober adalah di pawah xpax24.

Jangan risau sebab anda tidak perlu membeli nombor baru Celcom untuk menggunakan plan Internet of XPAX sebab semua pengguna Celcom Prepaid (Xpax24, X2, Xpax15, Xmid, Xmax, Xlite, Celcom Blue, U.O.X, S.O.X, 1Malaysia Plan, Frenz, Celcom Frenz, Celcom Sukses & Celcom Sukses International) boleh tukar plan ke plan Internet of XPAX.

Cara tukar Plan Lama ke plan baru Celcom:
Type MIG XPAX and send to 28882
RM5 caj akan dikenakan selepas anda berjaya tukar plan ke Plan baru Internet of XpaxRate Plan Terbaik Celcom Plan Internet of XPAX Terbaru

Kelebihan Celcom Plan Internet of Xpax Celcom:

Free Internet
Ya, bukan tipu tapi anda memang akan mendapat internet percuma Celcom apabila menggunakan plan ini. Walaubagaimanapun, internet percuma Celcom dengan plan ini cuma boleh digunakan 10 minit sahaja tiga kali sehari. So, dengan kata lain, anda akan mendapat total 30 minit internet percuma dalam sehari dengan plan Internet of Xpax Celcom.

Cara mendapatkan internet free Celcom dengan plan Internet of Xpax:
Type <IOXNET> and send to 28882
OR just dial *118# and follow the instruction and menu on screen

Plan Internet Murah
Pakej Internet paling murah berbanding telco-telco yang lain dikira dari segi kuota.

Rate Plan Terbaik Celcom Plan Internet of XPAX Terbaru

Panggilan percuma (Free Short Call)
Panggilan percuma Celcom kepada semua nombor rangkaian Celcom selama 10 saat sebelum di caj dengan rate normal 33 sen per minutes. Pengguna perlu mempunyai minimum 33 sen kredit untuk menggunakan panggilan percuma Celcom.

Free Game
Free Games dilimitkan kepada 10 games per view at one point of time
Cara acess, cuma perlu dail *118#

Kelemahan Celcom Plan Internet of XPAX:

  • Free Internet cuma 10 minit untuk setiap sesi dalam sehari (maximum 3 sesi) dan memang tidak cukup. Tapi yang BEST boleh dapat free, boleh digunakan waktu-waktu emergency.
  • Walaupun Plan Internet of Xpax dianggap plan terbaik Celcom dan plan internet yang sangat murah berbanding telco yang lain, PPU Celcom tidak lagi dikenakan untuk Plan Internet of XPAX cuma speed internet akan dikurangkan.

For more detail, you can go to Xpax website: www.xpax.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *