Sim Kad Speakout Wireless Unlimited Terbaik Di Malaysia

Anda mesti pernah dengar tentang Sim Kad Speakout Wireless yang tengah rancak diperbualkan dan laris sekarang ini. Plan ini lebih kurang sama seperti plan yang biasa anda dengar seperti Plan Sim kad Celcom 1 Malaysia, Maxis atau Digi. Maksudnya Sim Kad ini mempunyai keistimewaan sendiri dan harganya juga murah berbanding plan biasa yang kualitinya adalah sama.

Sim Kad Speakout Wireless Unlimited Terbaik Di Malaysia

Anda pernah guna Sim Kad Celcom Hulk/Naga dan sebagainya tak yang dikatakan boleh dijadikan sim kad unlimited kuota? Sayangnya sekarang Sim Kad tersebut tidak dapat dijadikan unlimited lagi dan cuma sim kad biasa sahaja sekarang. Booster atau Ghost juga sudah tidak dapat digunakan dan jika masih boleh pun, servisnya tidak bagus (sekejap ok, sekejap tak) dan harganya memang mahal.

Terbaru, Sim Kad Speakout Wireless ini merupakan Sim kad yang official, bukan underground atau Sim Kad yang dimanipulasi. Sim Kad Speakout Wireless ini mempunyai kuota sebanyak 30GB sebulan iaitu 1GB setiap hari. Disebabkan itu, Sim Kad ini menjadi terlajak laris di pasaran sekarang ini.

Bagaimana kalau kuota Sim Kad Speakout Wireless melebihi 30GB? Adakah akan dikenakan PPU (Pay Per Usage) seperti plan prepaid Celcom yang terbaru? Anda tidak perlu risau sebab tiada PPU dikenakan ke atas Sim Kad Speakout Wireless ini, cuma speed internet anda akan berkurang selepas terlebih kuota. Sim Card Speakout Wireless menggunakan line DiGi, oleh itu kalau ada line DiGi, maka Sim Speakout ini boleh digunakan.  Topup Sim Kad Speakout boleh dibeli di 7E (Eleven) atau ePay dan dail *129# dan ikut menu di yang terpapar.

Walaubagaimanapun, menurut fan page official Speakout Prepaid Malaysia, plan MegaRia yang menawarkan 30GB/month tidal lagi ditawarkan dan sebaliknya hanya 1GB/month sahaja dan. Speed akan slow kalau sudah lebih 1GB kuota, walaubagaimanapun tiada PPU dikenakan.

Sim Kad Speakout Wireless Unlimited Terbaik Di Malaysia

Apa pendapat anda dengan Sim Kad Speakout Wireless ini? Anda rasa ok tak, harga masih murah, atau rasa tertipu sebab dari 30Gb sebulan kini jadi 1GB sebulan limit?  Plan baru Speakout Wireless akan diumumkan bulan Dicember 2014 dan semoga plan itu nanti akan lebih menarik dan paling penting kuota banyak dan murah.

Latest Update dari Speakout prepaid Malaysia (6 December 2014): Megaria Data Rider Plan kini sudah available. Pengguna boles mendail *129# untuk subscribe. MegaRia 28 pula menyediakan quota sebanyak 1GB per month. Tiada PPU dikenakan selepas quota habit digunakan, tetapi speed akan menjadi pelahan.

8 Replies to “Sim Kad Speakout Wireless Unlimited Terbaik Di Malaysia

  1. Sudah dijangka. Masa mula launch, 30gn sebulan. Bila pelanggan dah ramai, pelanggan dikianati dengan sesuka hati ubah plan kpd 1gb sebulan. Boikot speak out Dan semua telco mahal. Rate internet Malaysia ialah yg paling mahal didunia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *